НОВИНИ

Баскетболните националки до 17 г. са четвъртфиналистки на квалификациите на ФИБА за 3х3

Български национален отбор по баскетбол за момичета до 17 години 3х3 Деница Манолова Елена Драгоева Ивана Славова Моника Борисова
Снимка: Българска федерация по баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
10:25, 06.08.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният ни отбор за момичета се класира за четвъртфиналите на квалификациите за FIBA 3x3 U17 Europe cup 2023. Тимът записа победа и загуба в първия ден от надпреварата в Солнок и финишира на второто място в групата си, като във фазата на елиминациите в неделя (6 август) ще се изправи срещу Словения.

Момичетата започнаха квалификациите с поражение от Нидерландия с 12:17. Още в началните минути тимът ни допусна изоставане, което достигаше и 7 точки на моменти, като до края не успя да направи обрат. Моника Борисова реализира 5 точки в мача, по 3 имат Деница Манолова и Елена Драгоева, 1 добави Ивана Славова.

В другата среща нашите се наложиха над Унгария с 18:14. Двубоят започна сравнително равностойно, след което обаче българките взеха леко предимство и не изпуснаха водачеството си до последно. В основата на успеха бе Деница Манолова с 10 точки, по 4 добавиха Елена Драгоева и Моника Борисова.

Момчетата обаче загубиха и двата си мача, което им отреди и третото място в групата, като те няма да продължат в следващия етап.

В първия си мач българите отстъпиха на Словения с 16:21. Двубоят започна много равностойно, но в средата му съперникът натрупа аванс от няколко точки и не го изпусна до последно. Най-резултатен за тима ни бе Кристиян Василев с 6 точки, 5 добави Иван Димитров, 4 има Петър Ралчев, а 1 – Александър Жилев.

Далеч по-оспорван бе другият двубой, в който те претърпяха драматична загуба от Швеция с 20:21. Двата тима поддържаха близка дистанция през цялото време, но кош 22 секунди преди края донесе успеха на съперника. Кристиян Василев бе най-резултатен и в този мач с 8 точки, Иван Димитров добави 6, 4 има Петър Ралчев, 2 добави Александър Жилев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нидерландия е четвъртфиналист на световното първенство по футбол за жени
Нидерландия е четвъртфиналист на световното първенство по футбол за жени
Борислав Сарафов поиска оставката на Невена Зартова като ръководител на Софийската районна прокуратура
Борислав Сарафов поиска оставката на Невена Зартова като ръководител на Софийската районна прокуратура