НОВИНИ

Баскетболният тим на ЦСКА открива сезона срещу Ямбол, с нови попълнения и амбиции за титлата

Брандън Йънг и Васил Бачев под въпрос за утрешния мач. Босненецът Александър Радукич е последното ново име в селекцията на "червените".

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:59, 06.10.2023
Чете се за: 04:52 мин.
Спорт
цска открива сезона домакинство ямбол попълнения амбиции титлата
Слушай новината

Баскетболистите на ЦСКА започват шампионата с домакинство срещу тима на Ямбол, един от най-неудобния съперник на "червените" през сезон 2022/2023. "Червените" бяха надиграни на старта на миналия сезон, след това записаха победа, а три кръга преди края на редовния сезон отново допуснаха поражение от Ямбол.

"Армейците" завършиха на трето място в крайното класиране, след като си извоюваха бронзовите медали след два успеха над Рилски спортист, а също така играха и финал за Купата на България, който загубиха от тима на Левски, при завръщането си в елита.

В състава на ЦСКА тази година останаха Брандън Йънг, Венцислав Петков и младоците Дамян Минков и Виктор Гергов. Отборът напусна Алекс Симеонов, който от новия сезон ще играе отново в Левски, но с "отворен" договор.

Първото ново попълнение, което обявиха от клуба през лятото бе топ реализаторът Георги Боянов. През миналата кампания той изведе Черноморец до финал, като записа средно 16,6 точки, 7,4 борби и над 2 откраднати топки на мач. Боянов бе единственият българин в топ 10 и по трите показателя за сезон 2022/23 в НБЛ.

Юношата на ЦСКА Васил Бачев се завърна в клуба вече като професионалист. Опитният гард през изминалия сезон завърши средно с 13 точки и 4 асистенции в НБЛ, където играеше за Академик Пд.

Тежкото крило на Черно море Иван Спиров е другото ново попълнение на ЦСКА това лято. Спиров е сред лидерите на младежкия национален отбор и има огромен потенциал за развитие. Шампион и носител на Купата на България при юношите. Иван Спиров дебютира в НБЛ едва 17 годишен с екипа на родния Черно море.

Сред новите попълнения е американският гард Маркъс Хамънд. С него и Брандън Йънг в редиците си, ЦСКА ще има изключително разнообразие на позиция 1.

"За нас ще бъде огромно предимство да имаме двама класни състезатели на позицията плеймейкър" твърди Росен Барчовски. Според него Хамънд е точният човек, от когото тимът се е нуждаел в критичните ситуации от изминалия сезон.

Кейлъб Уесън ще бъде тежкият център на ЦСКА през предстоящия сезон. 24 годишният американец е висок 208 см. Кейлъб ще доминира под кошовете в НБЛ и в същото време ще тормози съперниците на "армейците" с точния си мерник от далечно разстояние.

Босненецът Александър Радукич е последното ново име засега в селекцията на Росен Барчовски и Георги Давидов. Той е на 32 години и играе на поста крило. През миналия сезон е бил част от селекцията на чешкия Острава.

Селекцията все още не е приключила, но по-голямата трудност пред Росен Барчовски са травмите, които преследваха тима през последния месец. От клуба обявиха, че Дамян Минков вече е възстановен. Брандън Йънг и Васил Бачев, които получиха контузии по време на мачовете с националния отбор на България през лятото, все още са под въпрос за утрешната среща.

ЦСКА приема Ямбол от 19:00 ч., а ще успее ли надскочи резултата си от миналия сезон - предстои да видим!

Програма на мачовете от първия кръг през сезон 2023/2024:

7 октомври:

Балкан - Шумен, 17.00 ч.
ЦСКА - Ямбол, 19.00 ч.
Рилски спортист - Миньор 2015, 19.00 ч.

8 октомври:
Спартак Плевен - Академик Пловдив, 13.00 ч.
Черно море Тича - Левски, 18.30 ч.
9 октомври:
Берое - Черноморец, 19:00 ч.


снимки startphoto.bg

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха сцена, на която е играл Шекспир
Откриха сцена, на която е играл Шекспир
Разраства се пожарът на испанския остров Тенерифе
Разраства се пожарът на испанския остров Тенерифе