НОВИНИ

Белчев категоричен, че ЦСКА ще преодолее групите на Лига Европа

bnt avatar logo
от Калоян Николов
16:04, 20.10.2020
Чете се за: 01:11 мин.
Лига Европа

Имаме своите шансове да излезем от групата. Това заяви старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев на пресконференция в Пресклуб „България“, след като неговият тим и той бяха избрани за Отбор и Треньор на месец септември.

В четвъртък, 22 октомври, от 19:55 ч. ЦСКА приема ЧФР Клуж на Националния стадион "Васил Левски" пред близо 13 хил. зрители заради мерките свързани с COVID-19.

Наставникът на "червените" изрази надеждите си тимът му да продължи доброто си представяне от мачовете с БАТЕ (Борисов) и Базел срещу румънският шампион.

Белчев е категоричен, че групата на ЦСКА е много тежка, но футболистите му ще направят всичко по силите си, за да продължат участието си в турнира и напролет.

"Клуж е един от солидните отбори в Румъния. В последните години често играе в групите на Шампионска лига и Лига Европа. Силните им страни са скоростта в предни позиции и ри статичните изпълнения. Ако им оставим пространства, ще имаме неприятности. Групата е тежка. Фаворит е Рома. Клуж и Йънг Бойс са солидни и балансирани отбори. Но и ние си имаме нашите шансове. Ще опитаме да покажем добро лице и ако има възможност, да излезем от групата", коментира Белчев.

"Отборът ни е подготвен физически. В много от мачовете до последно търсим победата, вкарваме голове в последните минути. Отборът е подготвен, имаме и достатъчно футболисти, което позволява ротации. Борим се и на трите фронта. Не се отказваме от нищо", каза още Стамен Белчев.

Треньор №1 за месец септември в efbet Лига изрази увереност, че в най-скоро време ЦСКА ще се върне към победния път във вътрешното първенството след серията от пет поредни двубоя без победа в шампионата.

"Всеки резултат, който не е добър за нас, ме притеснява. За съжаление във вътрешното първенство резултатите са лоши и вината за това е на целия отбор, явно не сме концентрирани в защита, пропускаме и много положения. Трябва ни много малко, за да направим тази крачка и се надявам скоро да се върнем на победния път във вътрешното първенство", коментира Стамен Белчев на брифинг днес, по случай избирането на отбора за №1 за септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Командирът на ВВС ген.-майор Димитър Петров е с COVID-19, Каракачанов е под карантина
Командирът на ВВС ген.-майор Димитър Петров е с COVID-19, Каракачанов е под карантина
Петима лекари от Пловдив са с коронавирус
Петима лекари от Пловдив са с коронавирус