НОВИНИ

Белгия прекърши надеждите на Трите Лъва

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:45, 15.11.2020
Чете се за: 01:09 мин.
Футбол
белгия прекърши надеждите лъва

"Червените дяволи" спечелиха домакинството си 2:0 в белгийски град Льовен и по този начин сложиха край на надеждите за футболистите на Гарет Саутгейт да се класират за финалната четворка в Лигата на Нациите.

Белгийците са лидери в група А2 с 12 пункта и след три дни приемат Дания в директен спор за едно от местата на финалите догодина. "Червеният динамит" събра 10 точки след домакински успех с 2:1 над Исландия, които със сигурност поемат към Лига В.

Англичаните започнаха мотивирано двубоя, като още във 2-та минута Хари Кейн опита изстрел, който обаче бе неточен.

В 8-та минута домакините поведоха в резултата. Ромелу Лукаку подаде на Тилеманс и футболистът на Лестър стреля от дистанция, а след рикошет в крака на бранител топката стана трудна за Джордан Пикфорд и въпреки че той докосна кълбото, то влетя в мрежата му за 1:0.

Трите лъва можеха мигновено да изравнят, след като Хари Кейн засече центриране от корнер, минута по-късно, но Ромелу Лукаку изби с глава току пред голлинията.

В 23-та минута Деклан Райс извърши нарушение срещу Кевин Де Бройне малко пред дъгата на наказателното поле, а от последвалото изпълнение на прекия свободен удар, Дрис Мертенс удвои аванса на "червените дяволи".

Малко преди почивката отново Кейн беше близо до гола за англичаните, но неговия удар беше отразен от Тибо Куртоа.

По този начин белгийците се оттеглиха на почивката с преднина от два гола.

Разбираемо, след почивката момчетата на Гарет Саутгейт поеха инициативата, но въпреки това рядко стигаха до каквито и да е шансове.

В един от малкото случаи Хари Кейн навърза няколко защитници около себе си, но последвалият му изстрел не представляваше проблем за Тибо Куртоа.

С наближаването на края на срещата темпото на игра спадна и ситуациите и пред двете врати станаха още по-голяма рядкост.

Все пак Лукаку можеше да направи 3:0 в 76-та минута, възползвайки се от подаване на Мертенс, но Джордан Пифорд направи спасяване.

До края и двата тима опитаха да създадат някакви опасности пред вратите на съперника, но до ново попадение така и не се стигна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия надигра тотално Полша и пое лидерството в групата
Италия надигра тотално Полша и пое лидерството в групата
Поставиха елхата пред "Рокфелер център" в Ню Йорк
Поставиха елхата пред "Рокфелер център" в Ню Йорк