НОВИНИ

Бенфика впечатли с разгром срещу Атлетико

Португалците са под пара в Шампионската лига

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
01:36, 03.10.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Бенфика впечатли с разгром срещу Атлетико
Снимка: SL Benfica/X
Слушай новината

Бенфика се намира под пара от началото на сезона в Шампионската лига. Играчите на Бруно Лаже изнесоха лекция на Атлетико Мадрид след 4:0 в двубой от втория кръг.

На стадион „Луж“ за разгрома на португалците допринесоха Керем Актюроглу, Анхел Ди Мария, Александер Ба и Оркун Кьокчу, като головете на ди Мария и Кьокчу дойдоха след дузпи. Така „орлите“ могат да се похвалят с пълен актив от две победи, а играчите на Диего Симеоне допуснаха първи грешен ход в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент.

Срещу името на тима от Лисабон личат 6 точки, докато отборът от Мадрид има 3. На 23 октомври Бенфика ще посрещне Фейенорд. От своя страна Атлетико ще бъде домакин на Лил в същия ден.

Първото полувреме не предложи много интересни моменти, но това не спря домакините да реализират още в 13-та минута. Фредерико Аурсенес асистира към Керем Актюроглу, който бе останал сам и не пропусна да реализира. Така резултатът се запази непроменен до края на полувремето.

След паузата португалците нанесоха нов удар, този път чрез Анхел Ди Мария. Евангелос Павлидис бе фаулиран и първоначално дузпа не бе отсъдена, а след намеса на ВАР в крайна сметка 11-метровият наказателен удар бе признат. Ди Мария се възползва от този факт и покачи резултата в 50-та минута.

В 75-та минута Александер Ба засече центриране от корнер и направи резултата класически. 8 минути по-късно Зеки Амдуни също бе фаулиран и „орлите“ получиха нова дузпа. Зад топката застана Оркун Кьокчу и фиксира разгрома за тима от Лисабон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Астън Вила повали Байерн Мюнхен
Астън Вила повали Байерн Мюнхен