НОВИНИ

Бербатов е бил принуден да се оттегли от националния отбор

бербатов бил принуден оттегли националния отбор
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:52, 04.10.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Един от кандидатите за президент на БФС Димитър Бербатов обясни причината за отказването си от националния отбор през 2010 г.

Легендарният нападател направи това на новия си сайт r-evolutionbg.com, където представи и членовете на екипа си. Това са Стилиян Петров, Мартин Петров и още четири човека, които в определени отрязъци от време са били служители или са участвали в комисии на БФС - Борис Станков, Петър Величков, Георги Владов, Милен Русев.

"Към този момент Димитър Бербатов е лидерът по голове за националния отбор на България със своите 48 попадения. Вътрешните конфликти и безобразна дезорганизация в БФС принуждават нападателя да се оттегли от националният отбор", е описано в сайта на Бербатов.

"През 2010 г. обявих оттеглянето си от националния отбор на България. Други успешни български спортисти бяха направили същото преди мен. Имаше и такива, които го направиха след това. Тогава бях разкритикуван от част от футболната общественост. Истината е, че оттеглянето ми е едно от най-трудните решения, които някога съм взимал. Причините за него бяха както лични, така и свързани с управлението на националния отбор и на българския футбол като цяло", пише самият футболист в колонката "Защо Бербатов".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ексклузивно пред БНТ: Проговаря моряк от заседналия кораб
Ексклузивно пред БНТ: Проговаря моряк от заседналия кораб
Демонтират "Опакованата Триумфална арка" на Кристо и Жан-Клод
Демонтират "Опакованата Триумфална арка" на Кристо и Жан-Клод