НОВИНИ

Бербатов критикува "шуробаджанащината в БФС"

Димитър Бербатов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:23, 05.12.2021
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият български национал Димитър Бербатов разкритикува включването на бившият съдия Стефан Апостолов в ролята на съдийски наблюдател на мач от Втора лига, а по-късно и като такъв на вчерашната среща между Левски и Ботев Пловдив в родния елит.

Според него зад решението стои президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Димитър Бербатов смята, че Борислав Михайлов връща жеста към бащата на Стефан Апостолов – Апостол Апостолов (все още кмет на Симитли), за активната му работа в полза на Михайлов във връзка с извънредния конгрес на БФС.

Ето и цялото съобщение в страницата "Р-Еволюцията е тук", написано в социалната мрежа Фейсбук:

Без да бъде включен в листите на съдийските наблюдатели в началото на сезон 2021/2022, бившият съдия Стефан Апостолов изведнъж се появи като съдийски наблюдател на мач от Втора лига и веднага след това го виждаме и като такъв на вчерашната среща между Левски и Ботев Пловдив в Efbet Лига.

Така Борислав Михайлов явно връща жеста към бащата на Стефан Апостолов – Апостол Апостолов (все още кмет на Симитли), за активната му работа в полза на Михайлов във връзка с извънредния конгрес на БФС преди по-малко от два месеца.

Апостолов-младши дори бе включен в новия Изпълнителен комитет на Михайлов, но отпадна след гласуването на клубовете – явно паметта им от изявите на младия Апостолов като депутат, демонстрирал невероятни умения, четейки речи от парламентарната трибуна, не е къса и набързо бе зачеркнат от делегатите.

Чудейки се как да поправи „грешката“, за да се отблагодари на Апостолови, самообявилият се за победител на изборите на последния конгрес на БФС Михайлов, подхвърли на Апостолови кокалче с надеждата да се отърве от ангажимента си към тях. Дано всъщност е така, защото иначе нищо чудно в скоро време да видим Стефан Апостолов като председател на съдийската комисия или съдийски наблюдател на УЕФА.

Верен на принципите си, Борислав Михайлов безсрамно демонстрира типичен пример за поредната зависимост. Този път президентът на БФС бе овладян и подчинен от Апостолови от Симитли. Как иначе да си обясним погазването на Устава и наредбите на БФС в тяхна полза?

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки спирки във Варна са в лошо състояние
Десетки спирки във Варна са в лошо състояние
Бижута на Жозефин Бонапарт ще бъдат продадени на търг в Лондон
Бижута на Жозефин Бонапарт ще бъдат продадени на търг в Лондон