НОВИНИ

Бербатов постави слаба оценка на БФС и обяви: Март месец пак ще има изборен конгрес

бербатов постави слаба оценка бфс обяви март месец пак изборен конгрес
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:17, 24.11.2021
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов за пореден път разкритикува ръководството на футболната ни централа за начинът му на управление.

Бившият нападател на националния отбор твърди, че българските клубове са поставени под натиск да подпишат декларация, разпространена от централата, че се отказват от обжалването на решенията на извънредния конгрес на 12 октомври.

"В момента БФС разпространява декларация до клубовете, чрез която ги задължава да се оттеглят от обжалването на решенията на конгреса през октомври. Футболният съюз измами и не си спази устава, на самия конгрес трябваше да има балотаж, и сега казва на клубовете: "Ние ви измамихме, но вие продължете да ни вярвате". Всеки клуб си има правото на глас и никой не е способен да разпорежда кой какво решение да взима. Ръководството на БФС се страхува, че съдът ще отсъди в полза на справедливостта, както е било досега.

Бербатов обяви, че ще има редовен конгрес на централата на 18 март догодина.

"На 18 март догодина ще има редовен конгрес на централата, който не може да бъде отменен и тогава техният мандат ще приключи. Подкрепата към нас я има навсякъде, на всяко ниво и се вижда с просто око. Всички гледаме в посоката за подобряването на футбола ни. Самите клубове остана разочаровани от октомврийския конгрес и от провеждането му, защото промяна няма. Но от БФС не искат промяна, защото според тях всичко е наред и затова си поставиха и отлична оценка", сподели бившият футболист.

Аз им поставям двойки на много места. Сега е лесно да критикувам, защото съм в опозиция. Като застана от другата страна, критиките ще летят към мен и моя екип, но това е риск, който всички дружно сме поели. От БФС очаквам нови опити за запазване на статуквото чрез заплахи. Нека изборът да премине през честен път - ако има балотаж, да се състои", завърши Димитър Бербатов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадин Костадинов: "Възраждане" има амбицията да управлява
Костадин Костадинов: "Възраждане" има амбицията да управлява
Георги Ганев, ДБ: Не може без компромиси в преговорите за кабинет
Георги Ганев, ДБ: Не може без компромиси в преговорите за кабинет