НОВИНИ

Бербатов си спомни за натоварения коледен период във Висшата лига

бербатов поздрави камбуров рекорда
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:11, 24.12.2021
Чете се за: 02:47 мин.
Европейски футбол
Слушай новината

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов си спомни за миналото и в частност първоначалния си шок около коледните мачове във Висшата лига и традициите при "червените дяволи".

"Да играеш на Коледа е уникална и специална традиция, която не бих променил. Играят се много мачове в кратък период от време, но го правиш за хора, които са се трудили през цялата година, за да се съберат със семействата си и да гледат футбол по празниците. Аз обичах подготовката около Коледа и Нова година. Има нещо специално в Англия, може да загубиш мач, да пропуснеш шанс, но отново да се насладиш на играта по това време от годината", разказа бившият национал на България в колонката си за една от големите фирми за спортни залози.

Той си припомни и празничните дни в Тотнъм.

"Когато се преместих в Тотнъм, мачовете на Коледа бяха голяма изненада за мен. Вече имах коледни и новогодишни планове със семейството ми, но разбрах, че играем на Боксинг дей и гостувахме на Нова година. Трябваше да отложа плановете, а семейството ми беше разочаровано и изненадано, когато разбра. Прекарахме Нова година в хотел в Портсмут. Какво по дяволите е това? Матрин Йол вдигна тост след отборната вечеря, пожела ни успешна година и пийнахме по чаша шампанско. Това бе новогодишното ни празненство. Скоро свикнах с тренировките по празниците и тогава осъзнах, че съставът представлява едно голямо семейство, което прави това, което обича", допълни бившият играч на "шпорите".

Шампионът на Англия с Манчестър Юнайтед сподели и традициите в клуба.

"В Манчестър Юнайтед винаги тренирахме на Коледа, а сър Алекс Фъргюсън и екипът му сервираха коледния обяд. Състезателите от втория отбор идваха и ни забавляваха. Те се подиграваха на футболистите от първия отбор, осмиваха походките ни, облеклата ни, акцентите ни и начина ни на игра. Никой не беше защитен от шегите им. Имаше и коледно парти за футболистите. Ходехме по барове, но това ми бе скучно. Спомням си, че една година мениджърът ни отмени вечеринката и загубихме следващия си мач", шеговито разказа той.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горя фабрика в старозагорско село
Горя фабрика в старозагорско село
Православната църква почита паметта на Света Евгения
Православната църква почита паметта на Света Евгения