НОВИНИ

Берое измъкна успеха при визитата си на Левски с кош в последните секунди

Николай Титков беше големият герой за старозагорци, след като 2 секунди преди края негова точна стрелба донесе драматичната победа за състава на Адам Марушич с 68:67

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:54, 28.12.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
берое измъкна успеха визитата левски кош последните секунди
Слушай новината

Отборът на Берое Стара Загора победи Левски с 68:67 в откриващия двубой от 14-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ), игран в зала "Триадица".

Успехът беше втори пореден за старозагорци и общо шести през кампанията, след който те вече са с баланс 6-8 на 6-ото място в подреждането.

В същото време "сините", които продължават да бъдат раздирани от сериозни затруднения, допуснаха деветото си поредно поражение и така тимът заема предпоследната 11-а позиция с актив от 4 победи и 10 загуби.

В столицата Берое и Левски изиграха един много равностоен двубой, в които водачеството се смени на няколко пъти, като на почивката домакините имаха крехък аванс при 34:31.

През второто полувреме обаче гостите излязоха пределно мотивирани и в хода на третата четвърт съумяха да обърнат резултата в своя полза и така преди решителните 10 минути имаха преднина от 50:45. В началото на заключителната четвърт за кратко старозагорци успяха да се откъснат с двуцифрена преднина при 55:45.

Баскетболистите на Димитър Ангелов все пак не бяха казали последната си дума и съумяха да стигнат до равенството при 57:57, което направи последните 4 минути в зала "Триадица" много интересни.

В крайна сметка героят за Берое се казваше Николай Титков, който реализира победния кош за гостите 2 секунди преди сирената за крайното 68:67.

Даръл Дейвис стана най-резултатен за победителите със своите 23 точки, а Титков се включи много силно от пейката с 14. В същото време за състава на Левски Зейн Ноулс и Асен Великов се отчетоха с по 14 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сбъдната мечта: Възпитаник на СМГ събра пари, за да учи в "Тринити Колидж"
Сбъдната мечта: Възпитаник на СМГ събра пари, за да учи в "Тринити Колидж"
Ще победи ли изкуственият интелект човека?
Ще победи ли изкуственият интелект човека?