НОВИНИ

Берое надви минимално Арда в Стара Загора и грабна втори пореден успех в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:14, 24.07.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Берое Стара Загора постигна втора последователна победа от началото на сезон в Първа лига, след като в среща от втория кръг се наложи минимално с 1:0 у дома срещу Арда Кърджали.

По този начин "зелените" се присъединиха към ЦСКА 1948, който е единственият друг отбор с пълен актив от 6 точки в родното първенство след първите две срещи, като "червените" имат предимство в класирането заради по-добрата си голова разлика.

В същото време пък съставът на Арда е на 12-ото място със само 1 пункт, дошъл при равенството срещу Черно море преди седмица.

Тази вечер в Стара Загора обаче мачът започна кошмарно за тима на Александър Тунчев, който получи гол още в 8-ата минута. Вини Трибуле от отбора на Берое се пребори за топката в собствената си половина, след което напредна необезпокоявано преди да нанесе изстрел от границата на наказателното поле на гостите, който рикошира в крака на противников бранител и влетя във вратата на кърджалии за 1:0.

До края на първата част заралии предоставиха инициативата на своя съперник, който на няколко пъти беше близо до изравняването на резултата, като дори Станислав Иванов прати топката в мрежата в 14-ата минута, но попадението бе правилно отменено заради засада, маркирана след намеса на ВАР.

След почивката още един гол на Арда, дело на бившия футболист на Берое Абубакар Тунгара, не бе зачетен, тъй като малийският състезател също бе в нередовна позиция.

В другия край на терена пък удар на Майкъл Севайос се отби от страничния стълб на вратата на кърджалии, лишавайки домакините от втори гол.

В крайна сметка до края резултатът остана непроменен и така Берое се поздрави с втори успех през кампанията под ръководството на аржентинския си наставник Густаво Араголаса.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дни наред в Малта има проблеми с тока заради екстремните горещини
Дни наред в Малта има проблеми с тока заради екстремните горещини
Шест деца са били леко ранени от мълния в Южна Чехия
Шест деца са били леко ранени от мълния в Южна Чехия