НОВИНИ

Берое победи Локо Пд, Пирин Бл се справи с Локо Сф в контролни срещи

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:32, 03.02.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
берое победи локо пирин справи локо контролни срещи
Снимка: ПФК Берое Стара Загора
Слушай новината

Отборът на Берое Стара Загора регистрира втората си победа в контролите по време на зимната подготовка, надигравайки като домакин състава на Локомотив Пд с 3:2.

На стадиона под Аязмото двамата тима си размениха бързи попадения в средата на първата част, като Себастиан Вия даде аванс на "зелените" в 25-ата минута, но само две по-късно Евандро изравни.

Малко преди изтичането на първия час игра Вини Трибуле отново изведе старозагорци напред с удар от далечна дистанция, а отново той покачи на 3:1 в 72-ата минута, след като се озова очи в очи със стража на гостите.

В самия край на редовното време пък Владимир Медвед върна един гол за "черно-белите", който обаче единствено фиксира крайното 3:2 в полза на домакините.

За Берое проверките продължават с двубой срещу Спартак Пловдив идната сряда (7 февруари), докато два дни по-късно (9 февруари) Локомотив Пловдив ще премери сили с Етър в последната си контрола преди подновяването на първенството.

По същото време в Благоевград местният Пирин стигна до втория си пореден успех, побеждавайки с 3:1 Локомотив София.

Юго Комано даде аванс на "орлетата" в 29-ата минута, възползвайки се от асистенция на Аймен Суда, а в началото на второто полувреме Станислав Костов удвои от дузпа.

Малко след час игра авторите на първите два гола за благоевградчани комбинираха помежду си, като Комано реализира второто си попадение в срещата, за да направи резултата 3:0 за домакините.

Десетина минути преди края на редовното време пък Красимир Милошев оформи крайния резултат в мача, отбелязвайки почетния гол за гостите.

Следващата събота (10 февруари) Пирин Благоевград се изправя срещу Беласица Петрич, докато няколко дни по-рано (7 февруари) Локомотив София ще играе с Марек Дупница в поредните контроли и за двата тима по време на подготовката.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два вагона дерайлираха на гарата в Раднево
Два вагона дерайлираха на гарата в Раднево
Международният колоездачен съюз въведе официален протокол при екстремно горещо време
Международният колоездачен съюз въведе официален протокол при екстремно горещо време