НОВИНИ

Берое посреща ЦСКА тази вечер от 21:15 ч. в интересен дуел от 8-ия кръг на Първа лига

Малко по-рано пък от 19:00 ч. Локомотив София е домакин на Етър Велико Търново в мач между два от отборите, изпитващи затруднения в родното първенство.

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:35, 02.09.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
берое посреща цска вечер 2115 интересен дуел кръг първа лига
Слушай новината

Отборите на Берое и ЦСКА се изправят един срещу друг тази вечер от 21:15 часа в един от най-интересните двубои от започналия вчера 8-и кръг в българската Първа лига.

Мачът в Стара Загора определено може да се окаже много значим за развитието на сезона и на двата тима, като домакините ще търсят продължение на успешния си старт през кампанията, в която те вече имат на сметката си и четири победи.

Страстите под Аязмото обаче бяха леко охладени преди седмица, когато момчетата на Густаво Араголаса допуснаха най-тежкото си поражение от началото на сезона, губейки с 0:5 при визитата си на Лудогорец в Разград.

В същото време ЦСКА продължава да се представя далеч от възможностите си, а треньорската рокада и завръщането на стадион „Българска армия“ на Нестор Ел Маестро все още не води до желания резултат. Под негово ръководство „червените“ имат само един успех в пет срещи, а в последната от тях направиха 1:1 у дома срещу Черно море.

В последно време предимството в сблъсъците между ЦСКА и Берое е категорично в полза на столичани, които са загубили само два от последните 20 двубоя срещу този съперник.

Малко по-рано в съботния ден пък от 19:00 часа Локомотив София посреща Етър Велико Търново в сблъсък между два от отборите с проблеми от началото на кампанията. Столичните „железничари“ са в серия от три поредни загуби, като по-притеснителното за момчетата на Стойчо Стоев е, че в тези двубои те не успяха да отбележат дори гол.

Етър пък е един от двата тима в Първа лига, които все още не познават вкуса на успеха дотук през кампанията. В последния кръг „болярите“ отстъпиха у дома с 1:2 на Ботев Пловдив, но заслужаваха да си тръгнат поне с точка, тъй като победният гол на „жълто-черните“ определено остави съмнение за редовността си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бившият адвокат на Тръмп не се призна за виновен по делото в Джорджия
Бившият адвокат на Тръмп не се призна за виновен по делото в Джорджия
Лек автомобил в насрещното на АМ "Струма" (ВИДЕО)
Лек автомобил в насрещното на АМ "Струма" (ВИДЕО)