НОВИНИ

Берое с две нови попълнения

берое подписа полузащитника тиаго сейхас
Снимка: официален сайт на ПФК Берое
bnt avatar logo
от БНТ
09:56, 28.06.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Берое обяви нови две попълнения за предстоящия сезон. Старозагорският клуб е подписал договор с Тиаго Сейхас. За последно 22-годишният футболист е играл в Гриндавик (Исландия). Роден е в Италия, но има аржентински произход. Играе на позицията дефанзивен халф.

Сейхас е юноша на Бока Хуниорс, а освен това е преминал през школите на Дженоа и Леванте. Той започва своята професионална кариера в италианския Капри, а за последно е бил част от тима на исландския Гриндавик.

От клуба обявиха също, че са привлекли в състава си и Родриго Ачинели. Вратарят е роден в Аржентина, но притежава и италиански паспорт. За последно той е играл в Комисо (Италия).

Родриго Гарсия Ачинели е на 30 г. и е роден в Пеуахо, Аржентина. В своята родина той е играл само за Темперлей, а след това продължава кариерата си в Италия и Англия. За последно е играл за тима на италианския Комисо.

Берое обяви също днес, че се разделя със защитника Макс Челич, след споразумение между двете страни. Играчът бе привлечен в началото на годината и записа участие в 15 срещи на тима.

Вчера клубът се подсили и с юношата на Реал Мадрид Жорди Говеа. Той играе като защитник и за последно е бил част от тима на Синсинати (САЩ).

Жорди Говеа е на 24 г. Роден е в Есмералда, Еквадор. Играе като ляв краен бранител. Той е юноша на испанския гранд Реал Мадрид, където е преминал във всички формации над 17 години. След това преминава в тима на Суонзи до 21 г., а след това е част от тима на Синсинати.

Тази сутрин футболистите заминаха за петдневен лагер в Поморие с група от 21 футболисти. „Зелените“ ще тренират на терена в Каблешково, където ще изиграят и две контролни срещи.

Първата от тях е днес от 18.00 ч. срещу състава на „Добруджа“, който през миналия сезон завърши на 13 място във Втора лига. Втората проверка е на 1 юли срещу „Черноморец“ (Бургас), също от 18.00 ч.

След завръщането от лагера „зелените“ ще се готвят изцяло в Стара Загора, а до старта на новия сезон ще изиграят и още една контролна среща.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС обсъждат конституционните промени в НС
Лидерите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС обсъждат конституционните промени в НС
Николай Денков за лидерската среща: Единственият подход е търсенето на консенсус
Николай Денков за лидерската среща: Единственият подход е търсенето на консенсус