НОВИНИ

Берое с категоричен успех в Балканската лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
09:35, 15.01.2021
Чете се за: 01:28 мин.
Европейски баскетбол
берое категоричен успех балканската лига

Отборът на Берое (Стара Загора) разби гостуващия тима на Куманово 2009 със 105:76 в двубой от от група "Е" на Балканската лига по баскетбол за мъже.

Гостите от Северна Македония нямаха никакъв отговор на силната игра на старозагорци и закономерно загубиха със сериозна разлика. Въпреки липсата на Седариан Рейнс домакините не срещнаха проблеми в седмия си двубой в надпреварата.

Ники Стоянов, Павел Маринов, Гавин, Роуз и Станислав Ваклинов започнаха на паркета за Берое в днешния двубой. Гостите поведоха първи в резултата в двубоя. Ники Стоянов обаче на два пъти отбеляза за беройци, а след тройка на Роуз старозагорци поведоха в резултата и не изпуснаха инициативата до самия край. Нови две успешни стрелби на американският гард направиха резултата 17:7 за „зелените“, което принуди гостите да поискат прекъсване. Паузата не само не промени нищо на игрището, а дори домакините още по-уверено излязоха напред. Играчите на Берое просто не оставяха своя противник да развие нападението си. След 6 минути игра резултатът набъбна на 24:12. И двата отбора действаха изключително бързо. По-уверение и с повече концентрация обаче играчите на старозагорци. С 33:20 те взеха първата част.

Двата отбора размениха по две тройки за старта на втората четвърт. Ефектна забивка на Бишъп след асистенция на Гавин принуди тима от Северна Македония да прибегне до нова пауза. След прекъсването Павел Маринов с две точни стрелби от наказателната линия и в добавка тройка съвсем отчая Куманово, вдигайки аванса на своя отбор до 15 пункта – 43:28. Брейди Роуз завърши бърза атака на домакините с чиста тройка. В заключителните секунди преди полувремето „зелените“ тотално доминираха над своя опонент. Гавин и Ники Стоянов с тройки заформиха 22 точков аванс за Берое на почивката. 56:34 за домакините, които обаче нямаха право на отпускане. В последните секунди в игра се появиха Дамян Минков и Михаил Комбаков.

Третата част на практика се превърна в продължение на доминацията на старозагорци над гостите от Северна Македония. Методично беройци увеличаваха своята преднина в хода на третата четвърт. Разликата достигна 29 точки, когато гостите успяха да свалят пасива си на 24. Нов силен период за Берое и отново преднината на отбора се приближи до 30-те пункта. 32:23 за беройци в третата част и общ резултат 88:60.

Кош на Симеон Илиев направи резултата 90:60 в началото на последната част. Разликата видимо обезкуражи гостите, които свалиха значително от скоростта и агресията, които показваха в предходните части. Беройци заиграха още по-уверено. За кратко преднината на домакините нарасна до 35 точки – 65:100. Младен Георгиев, Михаил Комбаков и Дамян Минков влязоха едновременно в игра. Срещата приключи при 105:76

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой и кога ще почисти плаващото сметище край ВЕЦ-Своге
Кой и кога ще почисти плаващото сметище край ВЕЦ-Своге
ЦСКА 1948 с пето ново попълнение
ЦСКА 1948 с пето ново попълнение