НОВИНИ

Берое спря пропадането в Първа лига след успех срещу Черно море

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:33, 09.03.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
берое спря пропадането първа лига успех черно море
Слушай новината

Берое Стара Загора стигна до първия си успех в родната Първа лига от края на месец ноември насам и в мач от 24-ия кръг надигра с 2:0 на свой терен състава на Черно море.

Успехът на "зелените" сложи още край на тяхната серия от три поредни загуби през пролетта, докато в същото време гостите от Варна допуснаха да бъдат надиграни едва за трети път през кампанията.

Двубоят в Стара Загора стартира по мечтан начин за домакините, които поведоха още 12-ата минута с дебютното попадение на аржентинеца Себастиан Вия, който реализира от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Влатко Дробаров.

"Моряците" реагираха и опитаха бързо да стигнат до равенството, но вместо това бяха наказани осем минути преди почивката, когато бързо нападение на домакините завърши с чудесно изпълнение на Сегундо Пачаме от границата на наказателното поле, с което халфът удвои аванса на своя тим.

През второто полувреме отборът на Черно море беше този, който контролираше топката в големи периоди от играта, но момчетата на Илиан Илиев така и не намериха начин да стигнат до гол, докато междувременно старозагорци на няколко пъти организираха контраатаки, които също не доведоха до промяна на резултата.

В крайна сметка попаденията от първата част се оказаха напълно достатъчни за победата на Берое, с която футболистите на Хосе Луис Ачиари събраха 28 точки, с които остават на 11-ото място в класирането.

Въпреки поражението пък варненци също запазват втората си позиция с актив от 51 пункта, колкото имат още съставите на Лудогорец и Черно море. "Зелено-белите" обаче имат предимство спрямо столичани заради резултатите в преките им двубои, докато разградчани засега са лидери при положение, че имат и два мача по-малко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредна нощ на руски удари в Украйна
Поредна нощ на руски удари в Украйна
Байерн Мюнхен разби Майнц в Бундеслигата, РБ Лайпциг взе своето срещу последния
Байерн Мюнхен разби Майнц в Бундеслигата, РБ Лайпциг взе своето срещу последния