НОВИНИ

Без да блести Милан взе своето срещу Торино

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:44, 26.10.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
без блести милан взе своето торино
Слушай новината

Отборът на Милан записа петата си поредна победа в Серия "А", надигравайки у дома с минималното 1:0 състава на Торино в мач от междинния 10-ия кръг на италианското първенство.

Футболистите на Стефано Пиоли определено не показаха най-добрата си игра на своя "Сан Сиро", но направиха достатъчно, за да вземат трите точки.

Единственото попадение за домакините отбеляза Оливие Жиру в 14-ата минута на срещата. "Росонерите" получиха право да изпълнят ъглов удар, след който Алексис Салемакерс отклони топката към френския нападател, който отблизо нямаше как да сбърка за 1:0.

Гостите имаха своите шансове да избегнат поражението, като най-близко бяха в 85-ата минута, когато удар на Денис Прат рикошира в крака на Томори, което придаде на кълбото специфична траектория, но за щастие на Милан то кацна върху напречната греда на вратата, пазена от Татарушану.

В добавеното време на срещата стажът на Торино Ваня Милинкович-Савич създаде лека суматоха в наказателното поле на гостите, отклонявайки центриране от корнер, но до удар не се стигна.

Така Милан отново оглави таблицата в Серия "А" с 28 точки, три повече от отбора на Наполи, който посреща в четвъртък Болоня в среща от този 10-тия кръг. Торино запазва 13-то място с 11 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъгливо сутрин, слънчево следобед
Мъгливо сутрин, слънчево следобед
Атентат на "Ислямска държава" взе шест жертви в Ирак
Атентат на "Ислямска държава" взе шест жертви в Ирак