НОВИНИ

Без фойерверки на Нова година в Лондон заради COVID-19

без фойерверки нова година лондон заради covid
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:24, 12.10.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Още
Слушай новината

Новогодишното шоу с фойерверки по река Темза в Лондон се отменя за втора поредна година поради опасения заради коронавируса, съобщиха градските власти.

"Поради несигурността, предизвикана от пандемията, световноизвестното ни новогодишно шоу тази година няма да се проведе на брега на Темза", се казва в изявление на кмета на Лондон Садик Хан.

Градът обмисля редица "вълнуващи варианти", които да го заменят, добави говорител, като обеща, че "Лондон ще посрещне Новата година по грандиозен начин".

Фойерверките около "Лондонското око" на южния бряг на Темза обикновено привличат огромни тълпи от Великобритания и целия свят. Миналогодишното събитие беше отменено заради пандемията, въпреки че градът все пак организира няколко необявени фойерверки покрай реката, както и светлинно шоу с участието на дронове.

Вестник „Сън“ съобщи, че на площад „Трафалгар“ от полунощ до 1.00 ч. ще се проведе събитие, включващо музика на живо, въпреки че според онлайн документи организаторите са ограничили броя на участниците до под 10 000 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват медик в Ябланица, извършвал фиктивни ваксинации за ковид сертификати
Разследват медик в Ябланица, извършвал фиктивни ваксинации за ковид сертификати
Цунами и материални щети след земетресението в Крит
Цунами и материални щети след земетресението в Крит