НОВИНИ

Безапелационна Виктория Томова се класира за основната схема на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:00, 14.01.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
безапелационна виктория томова класира основната схема australian open
Слушай новината

Първата ракета на България при дамите Виктория Томова разби с 6:2, 6:1 румънката Ирина Мария Бара, с което си заслужи и мястото в основната схема на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open.

В началото Томова започна трудно, като допусна пробив още в откриващия гейм, но след това отговори с пет поредни спечелени гейма по пътя си към спечелването на първия сет с 6:2.

Във втория българката започна много силно, повеждайки с 4:0, което и отвори широко вратите към спечелването на сета и съответно мача след 1 час и 18 минути на корта.

Любопитното е, че Ирина Мария Бару не успя да спечели нито един от своите сервис геймове в срещата, а вместо това на три пъти успя да пробие подаването на Томова.

В крайна сметка важен е крайният резултат, а той отрежда на българка място в основната схема в Мелбърн за втори път в нейната кариера след 2018 година.

Тогава при дебюта им в същинската част на Australian Open, софиянката отстъпи в два сета като щастлива губеща на Никол Гибс от САЩ.

През тази година пък възможни съпернички за Виктория Томова още в първия кръг са световната №1 Ашли Барти, бившата полуфиналистка в Мелбърн Даниел Колинс, №7 в схемата Ига Швьонтек, Дария Касаткина и други.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пенсионер твърди, че има грешка в преизчислените пенсии на НОИ
Пенсионер твърди, че има грешка в преизчислените пенсии на НОИ
Делян Добрев, ГЕРБ: Следващият председател на КЕВР трябва да бъде доказано честен човек
Делян Добрев, ГЕРБ: Следващият председател на КЕВР трябва да бъде доказано честен човек