НОВИНИ

Безидеен Левски се препъна във Велико Търново

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:49, 22.02.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Български футбол
безидеен левски препъна велико търново

Отборите на Етър (Велико Търново) и Левски направиха скучно равенство 0:0 в мач от 18-ия кръг на efbet Лига, който се игра на стадион "Ивайло" в старата столица.

Мачът започна с високо темпо, като и двата тима създадоха няколко голови опасности. В първата минута Етър бе близо до гола, но защитникът на гостите от София Начо Монсалве се намеси и успя да изчисти в ъглов удар след много добър шпагат.

Две минути по-късно Файсал Рерас центрира отляво. На близката греда Здравко Димитров отклони към Найджъл Робърта, който от чиста позиция бе близо до попадение след удар с глава.

В следващите минути двата тима редуваха атаки, като в 31-вата минута дойде най-добрата възможност за "сините". Футболистите на Славиша Стоянович отнеха топката в центъра на терена. Найджъл Робърта пусна към Здравко Димитров, който нахлу в наказателното поле и опита да завърши с диагонален удар по земя. Топката обаче мина покрай левия страничен стълб на вратата.

В 39-ата минута Фейсал Рерас изведе Здравко Димитров по левия фланг. Крилото на Левски центрира, дебютантът Драган Михайлович успя да играе с топката, но не и да я насочи добре. В крайна сметка главният съдия Драгомир Драганов отсъдия удар от вратата.

Малко по-късно Димитров отново създаде неприятности за защитата на Етър. Той проби отляво и комбинира с Илия Юруков, който се бе позиционирал на границата на наказателното поле. Юношата на "сините" си спря с топката и стреля, но над вратата.

В началото на втората част "болярите" пропуснаха да поведат в резултата след неразбирателство в "синята" защита между Микулич и Начо Монсалве. Мезу обаче стреля над вратата.

Малко по-късно домакините извадиха късмет, че не останаха с човек по-малко на терена. Божидар Кацаров удари в лицето Мартин Райнов. Футболистът на Етър получи жълт картон преди почивката, но Драгомир Драганов пощади играча на търновци.

В следващите минути Левски взе инициативата, докато "виолетовите" играеха на контраатака. В 72-рата минута домакините все пак получиха шанс да стрелят към вратата на Микулич. Топката бе изсипана в наказателното поле на „сините“ от странично хвърляне. Преслав Боруков отклони с глава към Алдаир Ферейра, който стреля, но не затрудни стража на Левски.

Минутка по-късно Билал Бари, който се появи в игра от резервната скамейка, намери Найджъл Робърта. Той овладя, но от непосредствена близост не успя да вкара.

До края на мча двата тима си размениха по няколко атаки, но до гол така и не се стигна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боряна Калейн: Сълзите бяха за това, че успях да се преборя със себе си
Боряна Калейн: Сълзите бяха за това, че успях да се преборя със себе си
Али Соу с куп пропуски при отпадане на Ростов за Купата на Русия
Али Соу с куп пропуски при отпадане на Ростов за Купата на Русия