НОВИНИ

Безплатни билети предостави археологическият музей в Сандански на хотелиерите в района

bnt avatar logo
от БНТ
06:37, 04.06.2020
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

Археологическият музей в Сандански предоставя безвъзмездно билети на хотелиерите в общината. Гостите на хотелите ще могат безплатно да посетят и разгледат музейните експозиции в южния град и Мелник.

Идеята е на музейните специалисти, а целта по-лесно излизане от кризата заради COVID-19. Заради мерките срещу разпространението на коронавируса, хотелите и музеите в Мелник и Сандански затвориха врати за гости, туристи и посетители.

Един от най-новите хотели в Сандански е сред първите, който е включил в туристическия си пакет безплатни билети за посещения на Археологическия музей и Епископската базилика в южния град, както и музея в Мелник.

Христина Панайотова – управител на хотел: Ние с археологическия музей на Сандански сме в партньорство още с откриването на хотела като често слагаме в нашите пакети и закупуваме билети за археологическия музей и епископската базилика обикновено го правим, когато има традиционни български празници, за да подкрепим българския дух и култура. Доста от туристите в Сандански са ориентирани към семейства със деца. Част от възпитанието на децата е да им покажем историята и културата на нашия район.

Над хиляда безплатни билета е готов да предостави Археологическият музей в Сандански на близо 50-сет хотела на територията на общината.

Антон Ковачев – директор на Археологическия музей в Сандански: Смятаме да предоставим 20 семейни билета на всеки един който пожелае, а периодът няма краен срок, който, когато реши, прецени, че са му нужни може да се обади и да ги заяви.

Христина Панайотова – управител на хотел: Туризмът като цяло е един общ продукт, който включва освен настаняване и преживяване. Хората търсят все повече преживяване в нашия район има доста културни и природни забележителности. Това е тази добавена стойност, която ще направи на туриста преживяването тук в Сандански по-различно освен нощувка и ползване на допълнителни услуги в комплексите.

Сандански е сред предпочитаните туристически дестинация през лятото, защото в курорта въздухът и минералната вода са лечебни. Мелник пък е културно-исторически резерват със старинни къщи, богата архитектура и история, известен и със своето прочуто мелнишко вино.

Репортер: София Гълъбова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поликраище и съседни села спасяват училище с 200-годишна история
Поликраище и съседни села спасяват училище с 200-годишна история
Обсъждат цените на тока от 1 юли
Обсъждат цените на тока от 1 юли