НОВИНИ

БФ по баскетбол се включи в иновативен проект на ФИБА за дигитализация и комуникация

баскетбол включи иновативен проект фиба дигитализация комуникация
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
14:56, 06.12.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската федерация по баскетбол се включи в един от най-иновативните проекти на Международната централа (ФИБА) – EuroStep. Представител на федерацията участва в тридневен семинар в офисите на Испанската баскетболна централа, чиято цел е да подготви националните федерации и да им помогне за по-добрата дигитална комуникация с фенове и играчи. И този проект на ФИБА, насочен към развитието на баскетбола и израстването му по места, е иницииран от бившата звезда на женския национален отбор и на Левски Радмила Василева-Търнър и колежката й от Испания – Елизабет Чибриан, съобщиха от БФ по баскетбол.

Комуникационни, маркетинг и дигитални специалисти от над 30 федерации се събраха в офиса на испанската централа, където освен нови знания от специалисти получиха и възможност да обменят опит и мнения за случващото се в техните федерации и национални отбори. Отчетен бе и огромният успех в дигитално-комуникационен план на Евробаскет 2022.

Проектът EuroStep е част от инициативите на програмата Erasmus + Sport, която е съвместна за ФИБА Европа и Европейския съюз в партньорство с Германския спортен университет в Кьолн и специалистите по дигитален баскетбол от NBN23.

В семинара се включиха с презентации федерациите на Република Ирландия, Словения, Испания и Швеция. Главен консултант бе Джоф Уилсън, който освен с ФИБА работи тясно с Международната футболна централа (ФИФА) и още много спортни организации.

Всички участници бяха приветствани лично от изпълнителния директор на ФИБА Европа Камил Новак и президента на Испанската баскетболна федерация Хорхе Гарбахоса.

Следващият семинар ще се проведе в Любляна през юни, като до тогава всички участници ще участват в серия от уеб-бинари през годината.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България започва подготовката за сечене на евромонети
България започва подготовката за сечене на евромонети
Тази учебна година над 10 000 деца и ученици са върнати в класните стаи
Тази учебна година над 10 000 деца и ученици са върнати в класните стаи