НОВИНИ

БФ по баскетбол ще дигитализира изцяло първенствата през следващите 6 години

bnt avatar logo
от БНТ
11:25, 05.02.2024
Чете се за: 06:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската федерация по баскетбол влезе в партньорство с компанията за цифровизация на спортни данни NBN23 и ще дигитализира изцяло баскетболните първенства през следващите 6 години, съобщиха официално от централата.

Над 8000 регистрирани баскетболни състезатели и състезателки във всички възрасти ще могат да се насладят на пълна и индивидуална статистика чрез приложението Swish – All Hoops, All Stats. Инструментът, който революционизира света на спорта, ще предостави на клубове, състезатели и фенове отлична възможност да получат лесно и удобно достъп до информация в реално време, и да се насладят на актуално съдържание от Българската федерация по баскетбол.

През следващите 6 години всички поддръжници на българския баскетбол ще могат да се насладят на различен опит чрез технологиите на NBN23: дигиталния протокол - InGame, който ще бъде използван по време на официалните срещи от календара на централата и мобилното приложение Swish, чийто фокус са потребителите и техните нужди.

Началото на преминаване към изцяло цифров модел в България ще стартира с въвеждане на дигитален протокол за всички нива на баскетбола. С представянето и навлизането на InGame приложението, българският баскетбол "ще се сбогува" с традиционния хартиен протокол, като по този начин всичко ще се въвежда, редактира и съхранява лесно и бързо. Работата на длъжностните лице ще се оптимизира, а потокът на данни ще бъде автоматизиран изцяло. "Без повече задраскване и корекции на ръка, употреба на хартия, и страх от загуба на данни", пишат от федерацията.

Приложението за потребители – Swish, ще предоставя на едно място с лесен достъп всички актуални детайли и информация – резултати на живо, класирания, статистика и анализи от първенствата в България, като по този начин заинтересованите лица ще бъдат непрекъснато захранвани с най-прясна информация за шампионатите, които следят, данни за противниците, както и ще могат да подкрепят любимите си отбори и играчи.

"Дигиталният протокол предоставя много възможности. Надявам се на ползотворно и успешно сътрудничество с NBN23, да го развием още повече и накрая всички да са доволни", заяви президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

Мениджър спортни данни към централата Лили Борисова също коментира възможностите, които дава новото партньорство: "Цифровизирането на баскетболния протокол и данни е не само отлично подобрение и може би последната стъпка в еволюцията на администрирането на баскетбола, но и дългоочаквана от мен лично фаза към пълното дигитализиране на баскетбола у нас. Българска федерация по баскетбол се превръща в една изцяло дигитална спортна организация, като това ни нарежда сред първите в света в тази насока. Възможностите и предимствата на продуктите и услугите на NBN23 ще оптимизират редица процеси и ще дадат видимост, а всеки баскетболен мач, независимо от локация, възраст, пол и естество, ще може да бъде следен в реално време."

Изпълнителният директор на NBN23 Мигел Булон увери: "Изключително удоволствие е да добавим в семейството си държава с такава силна обич към играта баскетбол, като България. Радваме се, че федерацията реши да се присъедини към нашия революционен продукт, с който движим баскетбола напред в световен мащаб. Уверени сме, че опитът и досегът с нашите продукти ще предоставят чудесно преживяване и заедно ще бъдем свидетели на коренната промяна и резултатите от нея."

Потребителите, които имат желание да получат достъп до персонализирано ексклузивно съдържание, могат да се абонират за плана Swish Gold. В допълнение на пълната информация за шампионатите, абонатите на Swish Gold ще могат да получават известия за състезатели, отбори и шампионати, към които имат интерес; да добавят мачове към своя календар; да получават сравнителни анализи на мачове; достъп до профилите на всеки отбор и състезателите му, както и да следят класиране. Swish Gold ще им даде достъп до всички баскетболни срещи на живо, да преглеждат разширени статистики, да следят мачовете с Play by Play опция, да разглеждат сравнителни графики на състезатели и отбори, да проследят картата и графиката на успешните и неуспешните стрелби, и още.

Всички български клубове ще имат възможността да се възползват от подобрената проследяемост на представянето на своите състезатели в различните шампионати, както и от предимствата да следят различни техни показатели през целия сезон.

Българските баскетболни последователи ще имат досег до най-новите технологии на една ръка разстояние с приложението, което ще се превърне в най-добрия им съюзник в едно уникално и приятно преживяване.

NBN23 е водеща в световен мащаб платформа за дигитализация на баскетболната игра, предлагаща на потребителите данни в реално време, анализи и познания в полза на баскетболните отбори, треньори и фенове. Платформата променя коренно баскетбола чрез въвеждане на иновации и допринася за прогреса на спорта глобално. Със своята авангардна технология те дигитализират играта за по-ефективнa подготовка, помощ на треньорите, подобрено представяне на състезателите и по-интригуваща ангажираност на потребителите. Приложението Swich All Hoops осигурява точни и актуални данни за отбори и играчи, захранвайки феновете на играта с ценна информация.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар горя на сметището край Русе тази нощ
Пожар горя на сметището край Русе тази нощ
Освободиха български рибарски кораб след година арест в Румъния
Освободиха български рибарски кораб след година арест в Румъния