НОВИНИ

БФС представи екипоровката на съдиите за новия сезон

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:09, 03.07.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
бфс представи екипоровката съдиите новия сезон
Слушай новината

Българският футболен съюз и една от най-актуалните компании за производство на спортни облекла Macron подписаха двугодишен договор за партньорство, според който фирмата ще се грижи за екипировката на всички съдии от Първа и Втора професионална лига.

Новите екипи бяха представени пред медиите на специално събитие в НСА, където се проведе заключителният етап от традиционния тридневен обучителен и тренировъчен семинар преди старта на сезона. Представена бе и новата визуална идентичност на съдийската организация, включваща модерно лого, което вече е върху екипите.

На брифинга председателят на Съдийската комисия Виктор Кашай изрази надежда, че новата екипировка ще допринесе за по-добрата работа на българските арбитри през предстоящия сезон.

"Изключително сме щастливи от партньорството си с доказан бранд в света на спортната екипировка като Macron, който си партнира с утвърдени организации като УЕФА и Испанската футболна федерация. Надявам се новите екипи да допринесат за добрата работа на моите колеги през новия сезон, който започва следващата седмица", коментира Кашай.

От друга страна водещият български арбитър Георги Кабаков използва възможността да благодари на ръководството на БФС за въвеждането на системата ВАР у нас.

"Тази иновация дава много сигурност на нас, съдиите. Тук е моментът да благодаря на БФС и на VAR екипите за усилията им да направят нашата работа по-лесна. За нас като международни рефери е важно да сме в крак с новите технологии", сподели Георги Кабаков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пълномощният министър на Русия у нас: Заминавам с благодарност към България и българите
Пълномощният министър на Русия у нас: Заминавам с благодарност към България и българите
Почина театралната легенда Питър Брук
Почина театралната легенда Питър Брук