НОВИНИ

БФС ще бъде домакин на престижната образователна програма UEFA CFM

бфс домакин престижната образователна програма uefa cfm
Снимка: БФС
bnt avatar logo
от БНТ
12:39, 05.01.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският футболен съюз (БФС) получи поредното признание за политиката си на развитие на кадри, след като Европейската футболна централа (УЕФА) избра България за домакин на образователната програма UEFA CFM 2023/24 година.

Академичният курс е един от най-престижните и успешни проекти на УЕФА и е разработен е в сътрудничество с Университета по Публична администрация в Лозана и осигурява както допълнителна професионална квалификация на работещите в сферата на футбола, така и международно признати образователни кредити.

CFM (Сертификат за футболен мениджмънт) е програма, състояща се от 6 базови модула, обхващащи всички сфери от административното управление на футболна структура – независимо на клуб или на асоциация. Сред тях са финанси, маркетинг, комуникации, оперативен мениджмънт, човешки ресурси, стратегическо развитие и други.

Изучаваната материя осигурява детайлен поглед върху всички процеси във футболната индустрия и подобряване на мениджърските качества на курсантите. Общият хорариум на програмата е 350 часа, като в българското ѝ издание ще бъдат проведени два присъствени семинара (по 2 дни) с участието на изтъкнати лектори от целия свят и един онлайн уъркшоп. Останалата част от общо 9-месечния курс протича дистанционно.

Стартът на UEFA CFM – България ще бъде на 3-4 май 2023 година, вторият (онлайн) семинар ще се състои на 31 август-1 септември 2023 година, а дипломирането е насрочено за 31 януари-1 февруари 2024 година.

Процедурата за кандидатстване е вече отворена, като задължително изискване за всички заинтересовани лица е професионално ниво на владеене на английски език.

Цената на курса е 7900 евро, като БФС и УЕФА ще поемат таксата на най-перспективните кандидати. Крайният срок за подаване на заявки е 31 януари 2023 година.

UEFA CFM е един от най-утвърдените академични проекти на УЕФА, като до този момент някои от водещите фигури в администрацията на българския футбол са получили дипломи от него.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП се обявиха против Пловдивският панаир да бъде частна собственост
БСП се обявиха против Пловдивският панаир да бъде частна собственост
МВР отличи най-добрите полицаи на годината
МВР отличи най-добрите полицаи на годината