НОВИНИ

Бивш олимпийски шампион пропуска Зимните олимпийски игри в Пекин

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:59, 08.12.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
бивш олимпийски шампион пропуска зимните олимпийски игри пекин
Слушай новината

Олимпийският шампион Шетил Янсруд ще пропусне предстоящите Игри в Пекин заради травмата в коляното, която получи при тежкото падане в супергигантския слалом в Бийвър Крийк миналия уикенд.

Още след инцидента се прогнозираше, че за норвежецът това ще бъде краят на сезона, но новината бе официално потвърдена днес от Норвежката ски федерация.

Самият Янсруд обяви преди около месец, че това ще бъде последният му сезон в алпийските ски, но от федерацията информираха в днешното съобщение, че 36-годишният състезател е "мотивиран да направи необходимото, за да се завърне".

Шетил Янсруд е олимпийски шампион в супергигантския слалом от Игрите в Сочи през 2014 година, а в също така може да се похвали с бронз в същата дисциплина от Пьончанг през 2018 година.

В своята кариера норвежецът има още сребърен медал от Олимпиадата във Ванкувър в гигантския слалом, бронз от спускането в Сочи през 2014 година и сребро в същата дисциплина от Пьончанг 2018.

Янсруд е световен шампион в спускането от шампионата на планетата в Оре през 2019 година, а в Световната купа най-доброто му постижение е 2-то място в генералното класиране за сезон 2017/18.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чехия изпраща 150 военни на полско-беларуската граница
Чехия изпраща 150 военни на полско-беларуската граница
Какви доходи декларираха новите народни представители?
Какви доходи декларираха новите народни представители?