НОВИНИ

Бивш треньор на Лудогорец бе уволнен от Спарта (Прага) на Мартин Минчев

бивш треньор лудогорец уволнен спарта прага мартин минчев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:56, 09.05.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият старши-треньор на Лудогорец Павел Върба бе уволнен от поста наставник на чешкия елитен Спарта (Прага). Това се случи след тежкото поражение на столичани с 0:3 от Виктория (Пилзен) в двубой от 33-ия кръг на местното първенство.

Двубоят на "Доосан Арена" се разви кошмарно за състава на Спарта, който инкасира и трите попадения в рамките на 26 минути през първото полувреме. През втората част в игра за тима на Върба се появи и българският национал Мартин Минчев, който не успя да остави своя отпечатък в срещата и да промени развоя на събитията.

"Не мога да си обясня защо изиграхме толкова лош мач", заяви след срещата Върба, който бе начело на Лудогорец в периода декември 2019 г. - октомври 2020 г.

Загубата от в Пилзен окончателно сложи край на шампионските амбиции на Спарта, тъй като столичани заемат третото място в класирането с актив от 70 точки, на цели девет от лидера Виктория, който е с 79 пункта, и на 7 точки зад втория Славия (Прага) с 77 т. До края на първенството остават два кръга, като тимовете на Виктория и Славия нямат мач помежду си.

Въпреки че през януари Павел Върба удължи договора си със Спарта до края на юни 2023 година, специалистът бе уволнен, а до края на сезона тимът ще бъде воден от треньора на втория отбор Павел Хорняк, с помощници Лубош Лоучка и Михал Шпит.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: България няма полза от нови избори
Радев: България няма полза от нови избори
Фотоизложба "Архивите на едно престъпление" на Ройтерс (Снимки)
Фотоизложба "Архивите на едно престъпление" на Ройтерс (Снимки)