НОВИНИ

Бивш зам.-министър с условна присъда – 3 г. за ПТП с две жертви

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:15, 02.06.2020
9016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Върховният касационен съд отсъди окончателно – 3 години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок за бившия заместник-министър на финансите Красимир Катев, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Лишен е и от правото да управлява МПС за 6 години.

Припомняме, ви че 52-годишният Катев е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич за това, че на 22 август 2012 г. на кръстовище за кариера "Момчил", в посока Балчик, при управление на "Фолксваген Туарег", нарушил правилата за движение.

Той навлязъл в лентата за насрещно движение с висока скорост и при почти челен удар в автомобил "Опел Вектра" е причинил по непредпазливост смъртта на неправоспособния му водач. По-късно починал и неговият спътник. И двамата мъже от "Опел"-а са били без предпазни колани.

Возещата се в автомобила на заместник-министъра негова тъща получила средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на лъчева и лакетна кост.

Ефективна присъда за тежкото пътнотранспортно произшествие е произнесена от състав на Добричкия окръжен съд на 1 юли 2016 г. при повторното разглеждане от първоинстанционния съд.

С нея Катев е осъден на 4 години лишаване от свобода, които трябва да изтърпи в затворническо общежитие от открит тип. С присъдата е лишен и от право да управлява МПС за срок от 6 години.

По-късно въззивната съдебна инстанция го осъжда на 3 години и 6 месеца затвор при общ режим, а сега ВКС му присъжда условна присъда от 3 години.

Припомняме ви, че Красимир Катев бе зам.-министър на финансите в кабинета "Сакскобурготски".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Формула 1 стартира на 5 юли
Формула 1 стартира на 5 юли
Русия бори COVID-19 със "светещ газ" – дезинфекция на белите дробове
Русия бори COVID-19 със "светещ газ" – дезинфекция на белите дробове