НОВИНИ

Бившият нападател на Брайтън и Кристъл Палас Глен Мъри обяви пенсионирането си

bnt avatar logo
от Димитър Русев
12:52, 31.05.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
бившият нападател брайтън кристъл палас глен мъри обяви пенсионирането
Слушай новината

37-годишният Мъри излезе в социалните мрежи, за да съобщи, че ще се пенсионира, като написа: "Всички клубове, играчи и фенове, с които се срещнах в този жизнен път ... Благодаря Ви от сърце. Хубаво е за мен да "окача обувките на пирона" на 31/05/2021"

След като започва с Уоркингтън Редс и с Уилмингтън Хамърхедс в Америка в началото на кариерата си, нападателят се отправя към пътуване, по време на което играе в шестте най-добри клуба в английския футбол.

Роден в Камбрия, Мъри за първи път прави голям пробив в Карлайл Юнайтед, като помага на отбора да се оттегли от конференцията през 2005 г. и да спечели титлата във Втора лига през сезона, преди да се премести в Рочдейл.

След това Мъри се присъединява към Брайтън през 2008 г. и през 2011г. вкара 22 гола, изведе отбора в Първа лига и стана твърд фаворит за три години в клуба.

Последва преминаване в Кристъл Палас, където той отбелязва 30 гола по време на победния сезон на" Ийгълс "във Висшата лига през 2013 г., което беше рекорд на шампионата, докато Иван Тони от Брентфорд го засенчи този семестър.

Мъри се завърна в Брайтън през 2016 г.и им помогна да се изкачат във Висшата лига за първи път в историята си, отбелязвайки 23 гола в първия сезон на чайките.

Общо 111 пъти е вкарвал във вратата на Брайтън, което му позволява да заеме второ място в списъка на голмайсторите на клуба. Мъри е отбелязал над 200 гола в кариерата си.

"Чувствам, че времето е дошло и исках да се пенсионирам на добро ниво", каза Мъри, който ще поеме медийната индустрия, официалния сайт на клуба в Брайтън.

"Имах много добри години в играта, но сега изглежда е точното време да приключа с това.

"Дайте ми шест месеца, една година и може би ще ми липсва толкова много, че ще искам да се върна в клуба като треньор. Но в момента това не е пътят, по който вървя."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валежи и гръмотевици се очакват в близките дни
Валежи и гръмотевици се очакват в близките дни
ЦСКА готви лагер в Австрия, Любо Пенев иска силни съперници в контролите
ЦСКА готви лагер в Австрия, Любо Пенев иска силни съперници в контролите