НОВИНИ

БДЖ отчита все по-малко закъснения на влаковете

локомотивите хан крум хан омуртаг хан пресиян състава бдж
bnt avatar logo
от БНТ
14:21, 17.10.2022
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

През последния месец се наблюдава тенденция към подобряване изпълнението на графика за движение на влаковете, което се изразява в намаляването на закъсненията на влаковете, съобщават от БДЖ.

От началото на месец октомври изпълнението на графика се е подобрило с близо 10% в сравнение със същия период на предходния месец септември. Това се дължи основно на намаления недостиг на локомотиви от близо 21 броя средно на ден до 8 броя средно на ден след подобряване на ефективността в изпълнението на ремонтната дейност и стриктно следване на одобрения ремонтен график.

Благодарение на увеличаването на броя на локомотивите в движение след извършен ремонт през месеците септември и октомври се постига изпълнение на графика за движение на влаковете над 90% в определени дни, като в някои дори се доближава до 95%. Подобни стойности в изпълнението на графика не са отчитани от месец юни, допълват от железниците.

С постигане на стремежа недостигът на локомотиви да бъде сведен до минимум и преодоляване на възникването на закъснения по инфраструктурни причини, графикът за движение на влаковете може трайно да поддържа стойности на изпълнение от над 90% през предстоящите месеци.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангел Няголов спечели две титли на Държавното първенство по прескачане за млади коне
Ангел Няголов спечели две титли на Държавното първенство по прескачане за млади коне
Бисер Борисов да остане начело на ДАТО предлага правителството
Бисер Борисов да остане начело на ДАТО предлага правителството