НОВИНИ

Близо 7,5 милиона са заразените с Covid-19 по света, най-тежко е в Бразилия и САЩ

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:10, 13.06.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Заразените с Covid-19 вече са близо 7,5 милиона. Починалите са повече от 425 000. Данните са на университета "Джонс Хопкинс".

В момента най-тежко е положението с коронавирусната инфекция в Бразилия - страната вече е втора по брой на смъртните случаи, след САЩ.

През юли, една от ваксините разработвана от американска компания, ще влезе в третата си - финална фаза на изпитване.

В Европа - Полша отваря границите за съседите си. В Хърватия вече ще може да се спортува на закрито. А в Гърция се очаква да бъде дадено началото на летния туристически сезон.

Според Световната Здравна организация, вирусът може да има сериозни странични ефекти, особено сред жените и децата. Експертите на организацията смятат, че все още не говорим за втора вълна, а за втори пик - следствие от облекчаването на карантинните мерки.

Майкъл Райън, изпълнителен директор на програмата за здравеопазване при извънредни ситуации на СЗО: Това не е задължително втора вълна. А резултат от един много труден баланс - всички да останат по домовете си, за да може да се подтисне, да се спре разпространението на COVID-19, и едновременно с това да се овладеят крайно нежелателните ефекти от тези действия върху обществото и икономиката. И това не е лесен баланс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втора нощ на протести и сблъсъци в Ливан
Втора нощ на протести и сблъсъци в Ливан
Националният съвет на БСП ще заседава след тримесечно прекъсване
Националният съвет на БСП ще заседава след тримесечно прекъсване