НОВИНИ

БНТ със специална програма в Деня на храбростта

бнт специална програма деня храбростта
bnt avatar logo
от БНТ
06:59, 06.05.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Общество
Слушай новината

На 6 май, събота, навръх Деня на храбростта и празника на Българската армия, Гергьовден, традиционният за Българската национална телевизия тематичен блок "Денят на храбростта" ще се излъчи от сърцето на военния парад в София, който след тригодишно прекъсване отново ще се проведе на площад "Княз Александър I".

Водещи на специалното предаване, което започва в 7.55 ч. по БНТ 1 и ще продължи до обедната емисия "По света и у нас", са Христина Христова и Симеон Иванов.

За осма година дирекция "Новини и актуални предавания" и дирекция "Техника и технологии" на Българската национална телевизия осъществяват едно от най-мащабните преки предавания, за което допринасят най-добрите екипи от репортери, оператори, режисьори, монтажисти, звукорежисьори, инженери. 36 камери, разположени на всички най-важни точки, ще дадат уникален поглед на зрителите на обществената телевизия към събитията в центъра на София и в страната.

Гости на Христина Христова и Симеон Иванов в празничното предаване "Денят на храбростта" по БНТ 1 ще бъдат първите мъже в българската армия. За целите и подготовката на многонационалната бойна група на НАТО в България, специално пред камерата на БНТ застава командирът на групата – полковник Андреа Фратичели.

Какво е лицето на българската армия днес – истории за обикновените необикновени герои в униформа, за приемствеността между поколенията в армията, за помощта в критични ситуации и спомените, които белязват завинаги както спасените, така и техните спасители.

На Гергьовден на фокус в празничния блок "Денят на храбростта" по БНТ 1 по традиция ще бъдe и българският фолклор, неговите пазители и посланици, с участието на едни от най-обичаните български народни певици – Николина и Мария Чакърдъкови.

В рамките на специалното предаване, пряко от площад "Княз Александър I" в София, зрителите на Българската национална телевизия ще видят, освен военния парад на армията, и тържествения водосвет на бойните знамена и знамената-светини, отдаване на почести в знак на признателност към паметта на загиналите за свободата и независимостта на България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време на Гергьовден, с изолирани следобедни превалявания
Слънчево време на Гергьовден, с изолирани следобедни превалявания
Кьолн успя да се наложи над Байерн Леверкузен като гост
Кьолн успя да се наложи над Байерн Леверкузен като гост