НОВИНИ

Боби Михайлов: Работим активно за развитието на младите и талантливи играчи

Борислав Михайлов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 07.12.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов сподели чрез страницата си във Фейсбук, че централата работи активно за изграждане на програма за стимулиране на клубовете, които развиват собствени кадри.

Идеята е всеки тим, който е участвал във формирането на даден играч да получава финансови отчисления за всяка минута, която футболистът записва в професионалния футбол.

Ето и цялата публикация на Борислав Михайлов:

Категоричен съм, че подкрепата и стимулът винаги са по-ефективни от рестриктивните правила и ограничения - а това важи в особена степен за производството и налагането на родни таланти във футбола ни.

Както заявих пред делегатите на конгреса на 12 октомври, Българският футболен съюз вече активно работи по изграждане и въвеждане на програма за стимулиране на клубовете за развитие на собствени кадри чрез система за продуктивност, в която всеки клуб, участвал във формирането на даден перспективен играч, получава финансови отчисления за всяка минута, която той записва в професионалния футбол.

По този начин дори най-малката школа би могла да получава сериозни суми всяка година, стига да полага активни усилия за развитието на състезателите си.

За разработването на системата адаптирахме добрия пример и експертизата на Унгарската футболна федерация, ръководена от моя близък приятел и колега от Изпълнителния комитет на УЕФА Шандор Чани.

Искрено вярвам, че подобни проекти и активности, които Българският футболен съюз ще реализира в новия си четиригодишен мандат, не просто ще помогнат финансово на малките клубове, които са в сърцевината на футбола ни, но и ще доведат до реален ефект в развитието на младите и талантливи български играчи на професионално ниво.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Възраждане": Ще търсим разговор с всеки един
"Възраждане": Ще търсим разговор с всеки един
БСП са изчистили забележките около коалиционното споразумение
БСП са изчистили забележките около коалиционното споразумение