НОВИНИ

Боби Михайлов: Екипът на Бербатов е подал нелеп сигнал, затова бях в Прокуратурата

Борислав Михайлов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:01, 30.08.2021
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов разкри, че тази сутрин бил в Софийска районна прокуратура заради сигнал, подаден от екипа на Димитър Бербатов. Босът на родния футбол го определи като „несериозен“, обосновавайки го като "някой някога им бил казал, че им е било казано да си оттеглят подписите".

Жалбата е във връзка с получени от екипа на Бербатов сигнали за упражняване на натиск срещу клубовете, подкрепили кандидатурата на бившия играч на Манчестър Юнайтед за президент на централата. Димитър Бербатов и негови сподвижници входираха електронна подписка с искане за свикване на извънреден Конгрес на БФС. Подписката им обаче беше отхвърлена от юристите на БФС.

„Бях в Прокуратурата по нелеп сигнал от т.нар. екип на Бербатов, абсолютно несериозно е всичко, ако това не е начинът, по който човек или хора искат да спечелят да избори, да спечелят вас. Нямам право да говоря, но те очевидно говорят напред, имаше една телевизия, фотограф там, те си работят с т.нар. независими медии. Те казват, че някой някога им бил казал, че им е било казано да си оттеглят подписите. Няма сигнал от клуб, има сигнал от екипа на Бербаров, това е несериозно отношение към футбола“, сподели Борислав Михайлов след официално събитие за представяне на нов спонсор на централата.

Президентът на родния футбол обяви категорично, че не желае да води война. Той потвърди, че ще се проведе Конгрес на БФС на 18 март.

"Тук няма война, нито размяна на удари, след моето вписване, след 4 месеца чакане, аз съм президент на този футболен съюз. Няма да водя война, нито екипът на Футболния съюз ще води война. Ние работим за футбола. Ще свикаме отново Конгрес, в рамките на устава. Има много документи, които са свързани с провеждането на един Конгрес. Ние работим за бъдещето, а кой ще бъде президент след това, ще изберат хората", каза още Михайлов.

За предстоящия мач на националния отбор срещу Италия на 2 септември (четвъртък) президентът на БФС сподели: „Предстои много хубав мач за изява, срещу европейски шампион, а следващите два мача с България са от т.нар. „задължителни“ за печелене на точки и самочувствие."

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трети час продължава блокадата на земеделците на входа на Ръжево Конаре
Трети час продължава блокадата на земеделците на входа на Ръжево Конаре
Мартин Стоев: Ще дадем всичко от себе си за победа над Италия
Мартин Стоев: Ще дадем всичко от себе си за победа над Италия