Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Богдан Милчев: Над половин милион са невръчените електронни фишове за превишена скорост само тази година

от БНТ
11:09, 20.11.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Богдан Милчев от Института за пътна безопасност и Малина Бондаренко, експерт в Съюза на българските автомобилисти, са сред организаторите на конференция за мащабни действия срещу войната по пътищата през следващата седмица - на 24 ноември. Целта им е да съберат трите власти в държавата - изпълнителната, законодателната и съдебната. Двамата гостуваха тази сутрин в "Денят започва с Георги Любенов".

"Основното нещо, което искаме да направим е да извадим на светло държавните институции. Те стоят в своята тъмнина и се появяват единствено и само, когато вие, медиите, ги активирате по някой случай. Идеята е да им предложим конкретни решения на техните организационни проблеми", заяви Богдан Милчев.

И съобщи, че само тази година има над 500 000 невръчени електронни фиша за превишена скорост при 1 млн. издадени. "Това означава, че всеки втори шофьор, който е хванат с превишена скорост, не е получил информация, че е хванат, не говорим въобще за плащане на глоби", поясни Милчев.

Днес е ден на възпоминание за жертвите на пътни катастрофи, припомни той и отново подчерта, че държавните институции функционират сами за себе си.

Причината за войната по пътищата е комплексна, отбеляза Малина Бондаренко. Тя коментира и подготовката на кандидатите за шофьори и тяхното обучение.

Какво още казаха двама експерти вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Първа "суха мрежа" за Александър Георгиев с Колорадо Аваланш
Първа "суха мрежа" за Александър Георгиев с Колорадо Аваланш
Младите ни джудисти завършиха пети в Гьор
Младите ни джудисти завършиха пети в Гьор