НОВИНИ

Бойко Борисов: Да прекратим гласуването, да отидем на избори и да поискаме прошка

бойко борисов прекратим гласуването отидем избори поискаме прошка
bnt avatar logo
от БНТ
14:05, 03.07.2024
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Непосредствено преди парламентът да гласува проектокабинета "Желязков", лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път заяви, че единствената алтернатива на проектокабинета са нови избори.

"Обръщам се към ПП-ДБ. В трудни ситуации ние се подкрепихме. Господин Денков, няма да ви позволя да ни прикрепяте с ДПС. Ние единствено имахме нужда от осъзната подкрепа от 10-ина депутати от вас да си понесем цялата отговорност. Искам да питам българските избиратели на кого дадоха това право? В момента имаме това зацикляне в политическата система.

Обръщам се към колегите от ДПС: "Благодаря за подкрепата!". Вторият мандат няма да подкрепим и трети мандат няма да подкрепим, защото не е логично партии с 5-6% да доминират", заяви Бойко Борисов.

Снимки: БТА

"Новата силна фигура в този парламент е Костадинов и го казвам с уважение. Но видях как днес ви изкомандва и вас, и БСП, и "Величие", за което му казвам "Честито!". Вече има мнозинство такова, да спрем да се излагаме пред хората тук - те са се наслушали на всичко. Да кажем на българските граждани, че се извиняваме и ще се явим пак пред тях. С уважение се отнасям, никого не обиждам. Да се видим след изборите. Да прекратихме гласуването и да отиваме да агитираме и да молим за прошка", обърна се лидерът на ГЕРБ от парламентарната трибуна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима загинали и трима са в неизвестност след преобръщане на лодка край бреговете на Португалия
Трима загинали и трима са в неизвестност след преобръщане на лодка край бреговете на Португалия
По-хладно време с температури между 25° и 30°
По-хладно време с температури между 25° и 30°