НОВИНИ

Бойко Борисов: Едно време ни вкарваха вътре в такива пожари: кой оцелее - оцелее

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
09:34, 26.07.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
бойко борисов едно време вкарваха вътре такива пожари оцелее оцелее
Слушай новината

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента ситуацията с горящите складове за фойерверки край Елин Пелин.

"Единственото важно в момента е да се ограничи да няма пострадали жители в околните населени места. Да се запази животът на пожарникарите. Едно време в такива случаи ни вкарваха веднага вътре в пожара, кой оцелее - оцелее. Сега нищо не налага това да се прави, още повече има в антитерористичните звена роботи - могат да се вкарат, да се огледа и мисля, че ръководството на противопожарната охрана трябва да си запази хората в момента. Фойерверките гърмят на много празници в държавата, някой път в чудовищни размери, както на Нова година, но важно е да запазят здравето на хората", каза Борисов.

"Ние заедно, трите партии и коалиции, гласувахме тази съдебна реформа и истински се надявам тя да е била правилна", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно очакваното произнасяне на Конституционния съд по две жалби срещу гласуваните в края на миналата година промени в Конституцията. Измененията бяха приети с гласовете на ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС.

"Ние сме дисциплинирана партия, която много години наред е работила в коалиции, посочи той. И когато съдебната реформа, промяната на Конституцията бяха сложени на масата като нещо, което да обедини, т.нар. от вас сглобка, ние подкрепихме предложенията на г-н Христо Иванови и истински и сега се надявам те да са били правилни", каза Бойко Борисов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Човешка грешка е причината за взривовете край Елин Пелин, заяви бившият директор на "Пожарна безопасност и защита на населението"
Човешка грешка е причината за взривовете край Елин Пелин, заяви бившият директор на "Пожарна безопасност и защита на населението"
Елена Рибакина: Лекарите категорично ми забраниха да играя
Елена Рибакина: Лекарите категорично ми забраниха да играя