НОВИНИ

Бойко Борисов: ГЕРБ ще отиде на срещата с ИТН, но няма да подкрепи третия мандат

Николай Минков
от Николай Минков
09:28, 01.08.2024 (обновена)
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
бойко борисов едно време вкарваха вътре такива пожари оцелее оцелее
Слушай новината

ГЕРБ ще отиде в събота на преговорите с "Има такъв народ", но няма да подкрепи третия мандат. това заяви лидерът на партията Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Време е за държавници, но то беше време и преди две седмици. Сиреч, времето си е едно и също и считам, че тези преговори са полезни, защото биха ни научили на повече мъдрост за след изборите".

На въпрос ще участва ли лично в преговорите, Борисов отговори: "Ако и Слави Трифонов участва".

Ако наистина има заговор за свалянето на председателя на парламента, ГЕРБ няма да преговарят с никого, стана ясно от думите му:

"Това означава ново мнозинство преди изборите, един много разсърден ГЕРБ - просто не ги съветвам да го правят. Преглътнахме нашите арести, преглътнахме Росен Желязков, но за Рая партията няма да го преглътне и ще ликвидира всякакви възможности за каквито и да е преговори в бъдеще".

По повод решението на Конституционния съд Борисов заяви:

"В правовите държави съдебни решения не се обсъждат, а се приемат. Тъй като миналата година всеобщо празнуване имаше в парламента на рождения ден на Пеевски, който беше в моя кабинет. Бях за кратко, щото ходих да играя футбол. Но след това Атанасов, Христо Иванов, Асен до късно са останали да се почерпя за здраве и затова може би когато имаше 2 решения на съда, и двете срещу ГЕРБ. Едното че падна съдебната реформа на ГЕРБ в КС и второто - за кмета Терзиев. Ние не ги коментираме".

Свидетели сме на една междусемейна свада между коалиционните партньори ПП-ДБ и БСП, които бяха в коалиция, а сега се бият на трибуната за комунистическото минало - коментира Борисов по повод създалото се напрежение в пленарната зала днес.

"Съгласен съм с Атанасов, незабавно министърът на културата и Главчев да отменят това решение за орден "Стара планина" на Георги Йорданов, независимо от големия инициативен комитет. И в същото време искам генерал Атанасов да е разграничи от внуците, които управляват София от Държавна сигурност. Визирам Терзиев

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турист запали огън в Национален парк "Рила", глобиха го (ВИДЕО)
Турист запали огън в Национален парк "Рила", глобиха го (ВИДЕО)
Добро утро, Париж! - 01.08.2024 г. (ВИДЕО)
Добро утро, Париж! - 01.08.2024 г. (ВИДЕО)