НОВИНИ

Бойко Борисов осъди Мая Манолова за 10 000 лв.

бойки борисов осъди мая манолова 000
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:02, 03.02.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Бившият премиер Бойко Борисов осъди лидера на "Изправи се.БГ" Мая Манолова за 10 000 лева плюс лихвата и дължимите разноски по делото, съобщават от Софийския районен съд.

Причината - на 1 ноември 2019 г. в предаването "Лице в лице", както и в брифинг, излъчен във Фейсбук, Манолова "изнесла обидни думи и изрази по отношение на Борисов".

В интервюто си тя казва: "Тази сутрин във вашата телевизия беше един арогантен човек, който избълва редица клевети, обиди и грозни внушения. Срам ме е заради него, срам ме е, че това е човекът, който ни представлява пред света".

Бившият премиер твърди, че тези думи били унизителни и обидни за него, възприел ги "изключително тежко" и били накърнени "личната му чест и достойнство".

"Представили са образа и личността му в негативна светлина пред неограничена аудитория от зрители на предаването с цел засягането му публично, вследствие на което претърпял неимуществени вреди, изразяващи се в психологически, душевни и емоционални болки и страдания", се посочва в решението на съда.

В предаването също така Мая Манолова обвинява Борисов в престъпление, което съдът отсъжда като клевета.

Отправеното обвинение е следното: "Човекът, който пусна братя Галеви да избягат от правосъдието, докато беше премиер, твърди, че те били фактор в изборите за София. Никога не съм била техен адвокат, никога не са работили за мен, но за него – да, за ГЕРБ – да. Те са работили за техните кампании."

Борисов посочва, че "посочените твърдения са неверни и позорящи, които са от естеството да предизвикат негативна обществена реакция и недоволство в обществото, насочвайки общественото внимание към събития, които никога не са се случвали…".

Решението подлежи на обжалване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима български олимпийци ще преминат в парада на нациите
Четирима български олимпийци ще преминат в парада на нациите
Обявиха състава на българската смесена щафета в биатлона
Обявиха състава на българската смесена щафета в биатлона