НОВИНИ

Боксовите ни националки на 15-о място в класирането по медали от световното в Ню Делхи

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:30, 27.03.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
боксовите националки класирането медали световното делхи
Слушай новината

Българският национален отбор по бокс за жени зае 15-о място в крайното класиране по медали от Световното първенство по бокс за жени в Ню Делхи, Индия, което приключи вчера.

Единственото отличие за страната ни осигури Светлана Каменова в категория до 57 кг, като медалът ѝ беше присъден едва миналата събота (25 март) след решение на съдийската комисия да дисквалифицира Лин Ю-Тин от Тайван, която победи нашето момиче в четвъртфиналите.

По този начин за втори пореден шампионат на планетата при дамите България печели отличие, след като през 2022 г. Севда Асенова завоюва бронз по време на световното първенство в Истанбул.

На първо място в класирането по медали от Ню Делхи пък са домакините от Индия, които грабнаха 4 златни медала. На второто място се нареди отборът на Китай с общо седем отличия - 3 златни, 1 сребърно и 3 бронзови. Трети пък остана съставът на Русия с общо три медала - 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов.

Общо 65 държави изпратиха участнички на световното първенство в индийската столица, като едва 20 от тях излъчиха поне по една медалистка и за щастие, България беше сред тях.

Боксовите ни националки се завръщат у нас този следобед, като се очаква да пристигнат на Терминал 2 на летище "София" в 15.15 часа с полет от Дубай.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До днес избирателите с увреждания могат да подават заявления за гласуване в подвижна кутия
До днес избирателите с увреждания могат да подават заявления за гласуване в подвижна кутия
Тотнъм и Антонио Конте се разделиха
Тотнъм и Антонио Конте се разделиха