НОВИНИ

Болницата в Ямбол търси доброволци

bnt avatar logo
от БНТ
19:43, 09.05.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Още

Няма достатъчно медицински персонал в болницата в Ямбол. Търсят се доброволци в Ковид-отделенията. Ако през следващите 3 дни има нова вълна от заразени, болницата ще спре приема на пациенти.

Двете отделения за заразени с коронавирус в Ямболската болницата вече са запълнени. За последното денонощие потвърдените случаи са 11. Ако в следващите 72 часа възникне ново огнище на заразата, лечебното заведение може да преустанови приема на други пациенти.

Медицинският персонал в болницата е крайно недостатъчен. Нужни са поне 6 медицински сестри, които да бъдат включени в обслужващите екипи в отделенията. От медицинския щаб призоваха за помощ кметовете на останалите общини в областта. Частните болници също биха могли да помогнат.

Димитър Иванов - областен управител на Ямбол: Това, което водихме като разговори с тях на този етап, ако имат желанието да помогнат с медицински сестри на колегите си от областната болница.

Неочаквана помощ за ямболската болница дойде от кмета на Тополовград. От днес той е доброволец в спешно отделение. Преминал е обучение за санитарен инструктор. Задачата му е да приема болни, да измерва температурата им и да взема проби.

Божин Божинов, кмет на Тополовград: Когато се обадя на лекари в Ямбол да помогнат на някой мой съгражданин, те винаги са се отзовавали. Не може само да търсим тяхната помощ и да не дадем своята лепта към създалата се ситуация.

Очакват се резултатите от пробите на 57 пациенти и медицински персонал.

Автор: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В НБА отвориха тренировъчните бази
В НБА отвориха тренировъчните бази
Мира Добрева ще води „Питай БНТ“
Мира Добрева ще води „Питай БНТ“