НОВИНИ

Болоня обърна Лацио и продължава да мечтае за място в топ 4

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:54, 18.02.2024
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
болоня обърна лацио продължава мечтае топ
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Болоня записа четвъртия си пореден успех в Серия "А" и продължава с пълна сила борбата си за място в топ 4, след като в среща от 25-ия кръг надигра с 2:1 като гост състава на Лацио.

На "Стадио Олимпико" в Рим мачът започна по-добре за домакините, които първи стигнаха до гол чрез своя капитан Чиро Имобиле, който не беше зачетен заради засада.

Нямаше обаче какво да попречи на "бианкочелестите" да открият резултата в 18-ата минута, когато грешка в редиците на Болоня позволи на състава на Маурицо Сари да организира светкавично нападение, завършило с попадение на датския нападател Густав Исаксен.

За съжаление на феновете по трибуните малко преди почивката домакините допуснаха кошмарна грешка при изнасянето на топката, която позволи на Усама Ел Азузи да изравни резултата с изстрел от близо. Първоначално голът не бе зачетено заради засада, но след преглед на ситуацията с ВАР бе установено, че мароканецът е в редовна позиция и попадението остана.

В 78-ата минута "червено-сините" стигнаха и до пълния обрат, а в герой за тима на Тиаго Мота се превърна Джошуа Зиркзее, който получи подаване от Виктор Кристиансен и с мощен удар нидерландският нападател донесе трите точки на своя отбор.

С успеха Болоня събра 45 пункта и се изравни с четвъртия във временното подреждане Аталанта, докато с 37 точки Лацио заема 8-ото място.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР установи 37 пияни и 8 дрогирани шофьори за денонощие
МВР установи 37 пияни и 8 дрогирани шофьори за денонощие
Злато и сребро за българските боксьори от международен турнир в Косово
Злато и сребро за българските боксьори от международен турнир в Косово