НОВИНИ

Бомба в Косово, разследват предполагаема терористична атака

бомба косово разследват предполагаема терористична атака
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:58, 29.11.2021
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

Бомба избухна в Косово тази сутрин около 6.00 ч. пред бар в центъра на Фуше Косово (Косовско поле).

Няма пострадали. Нанесени са големи материални щети, а инцидентът е изплашил гражданите, съобщава "Klan Kosova". Полицията е на мястото на експлозията и се води разследване.

„Някои чуждестранни посолства в Косово изпратиха известия по имейл до вътрешния си персонал да избягват задръстванията и големите търговски центрове, тъй като има опасност от терористична атака в края на ноември“, пише косовският албански всекидневник "Бота сот" в събота. Евентуалната дата за атака е определена за края на този месец, по-точно за 30 ноември 2021 г. Местната полиция наблюдава подозрителни райони.

За тяхната собствена безопасност всички служители на чуждестранните посолства се съветват да не посещават районите на големите търговски центрове.

Източници в полицията потвърдиха, че са помолени да увеличат силите си около тези големи търговски центрове, където вероятно е планирана атака, но не е осигурена организирана оперативна операция. Повечето полицаи в момента наблюдават района около тези центрове.

Днешното нападение е категоризирано като "възможна терористична атака". Официално обаче косовската полиция не е потвърдила нищо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 50 селища в Смолянско са без ток заради силния вятър
Близо 50 селища в Смолянско са без ток заради силния вятър
Стойчо Младенов: Как ще победим Лудогорец? Със здрава игра
Стойчо Младенов: Как ще победим Лудогорец? Със здрава игра