НОВИНИ

Борис Джонсън се извини, че бил на парти по време на локдауна

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
16:39, 12.01.2022
Чете се за: 02:10 мин.
По света
борис джонсън обеща евакуацията афганистан продължи края август
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Британският премиер Борис Джонсън се извини официално за това, че е присъствал на парти на "Даунинг стрийт" 10 в началото на карантината миналата година. Това стана по време на парламентарен контрол в камарата на общините. Извинението е закъсняло, контрираха от опозицията, чуха се и гласове за оставката на Джонсън.

"Господин председател, искам да се извиня. Знам, че милиони хора в цялата страна направиха огромна саможертва през последните 18 месеца. Знам за мъката, през която са преминали заради невъзможността да се простят с близките си, да живеят живота, който искат, да правят нещата, които обичат. И разбирам гнева, който те изпитват към мен, и правителството, което ръководя, когато си мислят, че дори хората на "Даунинг стрийт", които определят правилата, не ги спазват", каза Джонсън.

Скандален запис компрометира кабинета на Борис Джонсън

Настъплението на Омикрон по света продължава, расте и социалното недоволство. Нови, по-строги мерки от днес действат в Швеция - хората ще работят от домовете си, в случаите когато това е възможно, ограничава се броят хората, които могат да се събират на едно място. Във Франция - все още не е ясно дали поредната Ковид-вълна е стигнала върха си, не са изключени по-строги ограничения.

В Германия - предложението на канцлера Олаф Шолц за задължителна ваксинация среща отпор.

Канадската провинция Квебек ще въведе здравен данък на неваксинираните жители. Заразата в района е с най-високи нива за цяла Канада. Мярката се въвежда, за да се предотврати срив на здравната система. Около 15% от населението в Квебек не е имунизирано. Но половината от хоспитализираните са без ваксина.

Квебек налага здравен данък на неваксинираните жители

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стоим една трета от деня пред телефона си
Стоим една трета от деня пред телефона си
Кантона: Няма да гледам световното в Катар, защото загинаха хиляди работници
Кантона: Няма да гледам световното в Катар, защото загинаха хиляди работници