НОВИНИ

Борислав Бояджиев: Ергюнал Себахтин тепърва ще ни носи много радост

борислав бояджиев ергюнал себахтин тепърва носи радост
Снимка: БФБ
bnt avatar logo
от БНТ
14:21, 02.06.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на националния ни отбор по бокс за младежи и наставник на Ергюнал Себахтин и Радослав Росенов анализира представянето на двамата ни боксьори на Европейското първенство в Ереван.

„Ергюнал постигна най-добрия резултат в кариерата си. Положи много усилия в подготовката. Той имаше много сериозен проблем преди „Странджа“, с абсцес и пропусна турнира, влезе в „Пирогов“, за да направи операция. Но се върна бързо, стана трети на Европейското за мъже до 22 години и върви във възходяща линия. Може би искам малко повече самочувствие и увереност, защото бе на косъм от златото. Смятам, че липсата на опит не му позволи да „излъже“ съдиите, че заслужава повече победата от грузинеца в третия рунд. Надявам се, че гладът за победи сега ще му се засили. Има сериозно израстване, подобрил е както атаката, така и защитата", сподели наставникът пред сайта на федерацията по бокс.

21-годишният българин, който дебютира на толкова голям форум, се поздрави с второ място в категория до 48 килограма. Той показа много добро ниво и качествен бокс, но в крайна сметка отстъпи с 1:4 гласа на коравия грузинец Сахил Алахвердови.

"Грузинецът обаче е много опитен, първи в схемата, игра на Олимпийските игри, бронзов медалист от Световното първенство. Може заради това и Ергюнал да бе по-притеснен. Искам само да повярва още малко в себе си, защото съм убеден, че тепърва ще ни носи много радост това момче“, каза Борислав Бояджиев по повод представянето на Себахтин.

Наставникът коментира и ранното отпадане на Радослав Росенов. Носителят на Купа „Странджа“ и Европейски шампион при 22-годишните загуби при дебюта си в Ереван.

„Честно казано, още не мога да си обясня тази загуба. Словакът наистина е много „крив“ боксьор, но на мен ми се стори че Радо печели мача в третия рунд, когато той се решаваше. Няма как да знаем какви са били указанията към съдиите, относно това какво се толерира, за да наблегнем тактически в тази посока. Много съжалявам за тази загуба, но Радо все пак е само на 18 години. Идва на неподходящо място загубата, но може и да е навреме. Това е етап от развитието. Всички свикнахме с неговите победи и една загуба идва, за да покаже, че нещо все пак липсва. Той трябва да надгражда и да развива уменията си, за да стигне до такова ниво, че да побеждава съперници с най-различен стил“, каза Бояджиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите в Познан
Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите в Познан
Футболистът на Юнайтед, който помагаше на помощния персонал, напуска „Олд Трафорд“
Футболистът на Юнайтед, който помагаше на помощния персонал, напуска „Олд Трафорд“