НОВИНИ

Борислав Георгиев: Имаме високи амбиции, но и потенциал за успехи

Първият голям тест пред националките ни по бокс ще бъде Купа „Странджа" през февруари

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
16:29, 17.01.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
борислав георгиев имаме високи амбиции потенциал успехи
Слушай новината

Старши треньорът на националния ни отбор за жени Борислав Георгиев изрази задоволството си от формата, желанието и старанието, които показват състезателките от началото на подготовката си.

Боксьорките ни са на лагер в „Дианабад", където се готвят под наставленията на младия специалист и Роман Цветков. Подготовка от миналата седмица стартираха Севда Асенова, Златислава Чуканова, Венелина Поптолева, Станимира Петрова, Светлана Каменова и Аслъхан Мехмедова.

„Изключително доволен съм от всички момичета, предвид че тренировките са много тежки. Сутрин тренираме по два часа, два часа и половина, правим сила, обемни кросове по 10 километра, ходим три пъти в седмицата на кондиционни тренировки в НСА, следобед правим не по-малко от 18 рунда. В отбора има страхотна атмосфера и засега всичко върви много добре. Надявам се да продължи така до световното и олимпийската квалификация. Амбицирани са момичетата, единствено Севда Асенова имаше малък проблем с коляното след тренировка в Русе. Направиха ѝ ядрено-магнитен резонанс. Слава богу всичко е наред, тя започна малко по-късно, но е достатъчно опитна, така че бързо ще влезе в ритъм", коментира Георгиев.

Той допълни, че всичко което е поискал от федерацията, е било осигурено на 100 процента, за да могат националките да се чувстват обезпечени и да мислят само за спечелване на медали през март от световното, както и на квоти през лятото от Европейските игри.

„Ще участваме с най-доброто в Полша през лятото. Планираме там да бъдем с четири момичета, а на световното да бъдем с шест. Това е елитът на женския ни бокс, като всяка от тях може да донесе медал от световното и квота от Игрите. Високи са ни амбициите, но и потенциалът е наличен, така че трябва да се справим. Отборът е сплотен, по цял ден сме заедно, работим концентрирано, имаме общи цели, така че всичко зависи от нас", каза още Георгиев.

Първият голям тест пред националките ни ще бъде Купа „Странджа" през февруари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Банско очаква най-добрите сноубордисти в стартовете за Световната купа този уикенд
Банско очаква най-добрите сноубордисти в стартовете за Световната купа този уикенд
Новак Джокович се завърна в Мелбърн със солидна победа (ОБЗОР)
Новак Джокович се завърна в Мелбърн със солидна победа (ОБЗОР)