НОВИНИ

Борислав Георгиев: Надявам се да спечелим повече от един медал на световното

борислав георгиев надявам спечелим повече един медал световното
bnt avatar logo
от БНТ
12:57, 10.03.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на женския национален отбор по бокс Борислав Георгиев даде интервю за БНТ броени дни преди началото на световното първенство в Ню Делхи, Индия.

Планетарният шампионат стартира на 15 март, а в битката за медалите ще влязат шест български състезателки - Севда Асенова (48 кг), Златислава Чуканова (50 кг), Венелина Поптолева (52 кг), Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг) и Аслъхан Мехмедова (60 кг).

Пред нашата камера Борислав Георгиев изрази надежда, че страната ни ще успее да завоюва повече медали от последното световно първенство преди година в Истанбул, когато единствено Севда Асенова спечели бронз при най-леките.

"На последното световно имахме едно 3-то и едно 5-то място, така че се надявам сега да спечелим повече от един бронзов медал. Турнирът за Купа "Странджа" беше изключително ползотворен за нас, защото премерихме сили с някои от най-големите. За някои "Странджа"-та беше успешна, за други не, но се надявам вторите да имат повече успехи сега на световното", започна Георгиев.

Наставникът на националките коментира още и дали световното първенство ще дава квоти за Летните олимпийски игри в Париж 2024, за където страната ни цели да класира поне четири състезателки.

"Ние винаги се борим за призови места. Без значение дали световното ще дава квоти за Олимпиадата или не, това няма да повлияе на нашата мотивация. По последни данни АИБА е потвърдила, че финалистите във всяка една категория ще вземат квоти, но от МОК нито са го потвърдили, нито са го отрекли. В последния момент ще се рабере дали ще се дават квоти или не", сподели Борислав Георгиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасно ветровито време днес и утре
Опасно ветровито време днес и утре
Тен Хаг: Отборът демонстрира, че притежава характер
Тен Хаг: Отборът демонстрира, че притежава характер