НОВИНИ

Борислав Крачанов: Мачът срещу КСМ Търговище е за трупане на опит, нямаме какво да губим

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:10, 08.02.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
борислав крачанов мачът ксм търговище трупане опит нямаме губим
Снимка: сайт ВК Марица Пловдив
Слушай новината

Волейболният шампион на България за жени Марица Пловдив направи първата си тренировка в зала "Търговище", където тази вечер гостува на едноименния тим в последен двубой от груповата фаза на Шампионската лига.

Срещата ще се проведе от 18.00 часа българско време, а днес преди обед пловдивчанки ще проведат и последното си занимание преди мача.

Пред клубния сайт на Марица старши треньорът Борислав Крачанов сподели, че в тима има настроения преди двубоя с румънския КСМ Търговище и неговите волейболистки нямат какво да губят.

"Има настроение в отбора. Двубоят ще е за трупане на опит, увереност и характер. Мога да направя паралел с мача на Левски София срещу Хебър Пазарджик. За нас е важно да имаме борбеност и да я покажем утре. Въпрос на време е това, което показваме на тренировките да бъде и в такива мачове. Нашият съперник е с доста качествени състезателки. С трансфера, който направиха на полусезона, привличайки опитна разпределителка допринесе за тяхното спокойствие. Ние няма какво да губим и трябва да покажем борбеност", заяви Крачанов.

Младият специалист коментира и как ще се отрази върху неговите състезателки съботната загуба от ЦСКА в българското първенство, която сложи край на серията от 145 поредни победи у нас.

"Това нещо се отрази и в мачовете от вътрешното първенство. Анализирахме доста нещата след загубата в събота. Повече са може би позитивите, отколкото негативите. Да, на мен, момичета и целия щаб не ни е приятно, че точно при нас приключи серията, но пък ако трябва да бъде реалисти в едно нормално първенство няма как да се стигне до 145 победи, така че смятам, че не трябва да се прави някакви голяма драма. Надявам се момичетата да започнат да градят новия рекорд. Тази загуба ще им дойде като един допълнителен заряд да тренират още повече. Няма как да разчиташ, че противниците ще се победят сами. Трябва да се потрудим и смятам, че те ще го направят и ще покажем съвсем друго лице в първия ни мач в първенството в петък. Определено имаше тежест, която носеха да не падне рекорда. Дори си говорих и с по-опитни бивши състезателки на Марица, които казаха, че винаги им е тежало рекорда да не падне точно при тях", сподели Борислав Крачанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Журналистът Мохамед Халаф: Ситуацията в Сирия е ужасяваща, ООН трябва да вземе някакво решение
Журналистът Мохамед Халаф: Ситуацията в Сирия е ужасяваща, ООН трябва да вземе някакво решение
ЛеБрон Джеймс подобри рекорда за най-много точки в историята на НБА
ЛеБрон Джеймс подобри рекорда за най-много точки в историята на НБА