НОВИНИ

Борислав Крачанов: Надявам се да играем освободено срещу Група Азоти Хемик

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:58, 06.12.2022
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
борислав крачанов надявам играем освободено група азоти хемик
Слушай новината

Старши треньорът на волейболния Марица Пловдив Борислав Крачанов даде интервю пред клубния сайт на клуба ден преди първия двубой от груповата фаза на Шампионската лига за жени.

Утре вечер (7 декември) от 21.30 часа българският шампион гостува на полския Група Азоти Хемик, а преди срещата Крачанов увери, че настроението в отбора е добро.

"Настроението в отбора е доста добро. Момичетата тренират с желание. Надявам се тази атмосфера да я пренесем и в Полша. Настроението е добро и всички момичета са здрави и са на линия за мача. За момента продължаваме да побеждаваме в първенството. Понякога играем малко плахо, но това го отдавам на младостта на отбора. Голяма част от момичетата играят за първа година в женското волейболно първенство. Тежестта пада основно върху тях. Смятам, че ако продължават да играят добре и да трупат самочувствието ще успеем да си свършим работата в България", сподели младият специалист.

Наставникът на пловдивчанки описа съперника като "добър и подреден", но заяви, че неговите състезателки трябва да мислят за срещата като за "поредния мач" и да излязат освободени.

"Нашият съперник е доста добър, подреден и разполагат с опитни състезателки. Ако се стигне до равенство в определените геймове имат повече опит. Смятам обаче, че имат и слаби страни. Аз се надявам ние да излезем да играем освободено. Да не мислим, че това е мач от Шампионска лига, а за нас е поредният мач, в който трябва да излезем и да покажем високо ниво на волейбол. Всяка една от момичетата смятам, че има голям потенциал и смятам, че могат да го покажат", коментира Крачанов.

Треньорът на Марица разкри и какви са неговите лични предизвикателства, бидейки за втора поредна година най-младият треньор в груповата фаза на Шампионската лига.

"Отговорност е да съм най-младият треньор в Шампионска лига. Вече доста по-спокоен съм за мен като старши треньор и целия ми щаб предстои усилена работа. Искаме да се представим добре и да покажем волейбола, който ние им предаваме. За мен е едно предизвикателство и се изправям срещу едни от най-добрите треньори в Европа и света. Искам отборът да изглежда по начин, по който изглежда по време на тренировъчния процес. Надявам се да изглеждаме подредени и да се спазват всички указания, които тренирахме пред последните седмици. Иска ми се те да ме изненадат, а именно да покажат едно ниво, което до момента още не са го показали", завърши Борислав Крачанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австрийски министри коментираха защо са против България и Румъния в Шенген
Австрийски министри коментираха защо са против България и Румъния в Шенген
Нападение с дронове предизвика пожар на руско летище в Курск
Нападение с дронове предизвика пожар на руско летище в Курск