НОВИНИ

Борислав Крачанов: От мачове срещу отбори като Еджзаджъбашъ може единствено да спечелиш

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:25, 17.01.2023
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
борислав крачанов мачове отбори еджзаджъбашъ единствено спечелиш
Слушай новината

Старши треньорът на волейболния Марица Пловдив Борислав Крачанов даде интервю пред клубния сайт на пловдивчанки ден преди гостуването на турския Еджзаджъбашъ Дайнавит в среща от груповата фаза на Шампионската лига.

Двубоят е утре вечер от 19.00 часа българско време, а младият специалист заяви, че неговият отбор няма от какво да се притеснява и единствено може да спечели от мача срещу туркините.

"Надявам се да покажем по-добра игра от двубоя с КСМ Търговище. Надявам се да покажем хубав волейбол и това да бъде като подготовка за нас за финалите за Купа България. Със сигурност, когато срещу теб стои много силен отбор няма от какво да се притесняваш. От такива мачове можем само да спечелим. Фокусът е върху нашата игра и да покажем по-добър волейбол, който не успяхме да покажем преди седмица, но сега имаме втори шанс да покажем по-високо ниво", сподели Крачанов.

Борислав Крачанов изрази надежда, че утре вечер Марица ще успее да покаже силните страни в играта си и си пожела неговите състезателки най-накрая да успеят да спечелят гейм в Шампионската лига.

"Всички момичета са на линия и са здрави. Две от момичетата бяха с вирус за мача с КСМ Търговище, но те вече са готови за игра. Успяхме да избегнем вируса, който върлува и се надявам всичко да е наред и до края на седмицата и за двубоите от Купата. Трябва да бъдем по-спокойни и по-уверени, защото на моменти наистина показваме, че можем да сме равностойни на тези класни противници в Шампионската лига. Лошото обаче е, че когато направим нещо хубаво, следва бърз спад в нашата игра. Това го отдавам на факта, че все още много от момичетата са млади и неопитни, но работим върху това да те да израстват и тези хубави моменти да станат по-продължителни, а не само за няколко минути. Дано превърнем тези мигове от 3-4 точки в 10-15 точки, а защо не и в цял спечелен гейм до края на тазгодишното ни участие в Шампионска лига", заяви наставникът на Марица.

Накрая Крачанов разкри и какво е пожелал на капитанката на тима Ивелина Монова, която днес отбеляза своя рожден ден.

"Пожелах на Ива за рождения ден да е жива и здрава, защото това е най-важното и още титли да вдигне с нас и да успеем да я зарадваме в Шампионска лига с една добра игра и да и направим подарък с хубав мач утре. Бяхме приятно изненадани от условията, които ни предоставят домакините. Наложи се да проведем официалната ни тренировка в помощната зала и когато влязохме се учудихме, че тренировъчна зала може да изглежда по този прекрасен начин. Надявам се скоро в България нещата да тръгнат в същата възходяща линия, за да може всички заедно да вдигнем нивото, с което да се подобри и представянето на националния ни отбор", завърши Борислав Крачанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15 служители на Nexo са направили дарения за "Да, България"
15 служители на Nexo са направили дарения за "Да, България"
"Референдум": Какво одобрение срещат партиите сред собствените си избиратели?
"Референдум": Какво одобрение срещат партиите сред собствените си избиратели?